ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΞΕΧΙΛΙΖΕΙ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ!

Τρία εργατικά ατυχήματα έγιναν σήμερα 26/8 στην Ελλάδα, δυστυχώς τα 2 από αυτά  θανατηφόρα.

 Ένας ο 45χρονος εργάτης σκοτώθηκε στο Ηράκλειο όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες έσκασε σωλήνα με συνέπεια να τον τραυματίσει σοβαρά στο πρόσωπο και λίγη ώρα αργότερα να αφήσει την τελευταία του πνοή.  

Ένας εργάτης 61 ετών οποίος εργαζόταν σε εταιρία που εκείνη την ώρα εκτελούσε έργα κατασκευής πεζοδρομίου και ήταν στο δρόμο για να ενημερώνει τους οδηγούς για τις εργασίες, παρασύρθηκε στην Ε.Ο. Σουληναρίου – Κορυφασίου και έχασε την ζωή του.

Εργολαβική εργάτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ακρωτηριάστηκε στο χέρι στα πλυντήρια του νοσοκομείου, επειδή το κουμπί έκτακτης ανάγκης που σταματά τη λειτουργία του μηχανήματος καθυστέρησε να λειτουργήσει με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια μας στις οικογένεια των αδικοχαμένων  συναδέλφων μας και τα περαστικά μας στην συναδέλφισσα.

Τα σημερινά ατυχήματα είναι μια ακόμη σταγόνα στων ωκεανό. Η λίστα των νεκρών εργατών δεν έχει τελειωμό! Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα τελευταία χρόνια 2 εργαζόμενοι κάθε μέρα χάνουν την ζωή τους στην Ελλάδα. Η οργή μας πλέον ξεχειλίζει!

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μέχρι κι η ζωή μας έχει μετατραπεί σε αναλώσιμο υλικό. Η ανάπτυξή τους είναι κυριολεκτικά βαμμένη με το αίμα μας. Οι συνθήκες εργασίας γίνονται πιο απάνθρωπες. Η εργοδοσία, στο όνομα του κέρδους και του ανταγωνισμού, πετσοκόβει δικαιώματα, μέτρα προστασίας και υγιεινής. Η εντατικοποίηση της εργασίας, η αύξηση του εργάσιμου χρόνου και η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κάνουν τη δουλειά να γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

Οι εργαζόμενοι να απαντήσουμε στη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν!

ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ!

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ & ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Σχολιάστε