ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ-ΥΓΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας συντεταγμένης επίθεσης της κυβέρνησης απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της εργατικής τάξης. Το σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο, την ίδια στιγμή που η μοναδική απάντηση σε όλα τα προβλήματα είναι η καταστολή και η περιστολή δικαιωμάτων. Τα lockdown έχουν γίνει εύκολη απάντηση, αντί για μαζικούς εμβολιασμούς και άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ. Μετά την εξαγγελία για πανεπιστημιακή αστυνομία και την αδιαφορία για την απεργία πείνας του Δ.Κ  και τα δίκαια αιτήματά της παρατηρούμε ένα κρεσέντο βίας που αγγίζει όχι μόνο όσους αγωνίζονται, αλλά και καθημερινό κόσμο, που προσπαθεί να βρει ανάσες ελευθερίας στις πλατείες και στις γειτονιές.

Στο Χαλάνδρι, στην Κυψέλη, στα Πετράλωνα, σε πολλές γειτονιές, με αποκορύφωμα τη Νέα Σμύρνη η αστυνομοκρατία φαίνεται να είναι το χάπι για την έλλειψη απαντήσεων της κυβέρνησης. Γίναμε μάρτυρες επιθέσεων σε οικογένειες και νέους / νέες, μέρα μεσημέρι, αναίτια και με πλήρη συγκάληψη από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ. Φαίνεται πως οι κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, με τα καλέσματα της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και τη στάση του φοιτητικού κινήματος, τρομοκράτησαν την κυβέρνηση για τα καλά. Φαίνεται πως η μαζικότατη και δυναμική πορεία της 8ης Μάρτη έκανε τα επιτελεία της εγχώριας πατριαρχικής ελίτ να ιδρώσουν!

Προφανώς και οι σπασμωδικές αντιδράσεις δεν έμειναν αναπάντητες. Φαίνεται πως τα επιχειρήματα για σκληρά lockdown άνευ όρων και ορίων τελειώνουν. Εκεί αρχίζει και τελειώνει η βία της εξουσίας και η απάντηση του οργανωμένου κινήματος, του λαού και της νεολαίας. Στη Νέα Σμύρνη έγινε μεγαλειώδης συγκέντρωση με ξεκάθαρο αίτημα για ελευθερία απέναντι στον αντιδημοκρατικό κατήφορο. “Πονάω” ήταν το συνθημα που γέμισε την πλατεία Νέας Σμύρνης και έφτασε σε κάθε άκρη της χώρας. Είναι εμφανές πως κάθε φορά που επιλέγουν να χτυπήσουν έναν η μία από εμάς, θα βρίσκουν χιλιάδες στους δρόμους. 

Η χτεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση του λάου και της νεολαίας στη Νέα Σμύρνη έδωσε μαχητική απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει το λαό, να βάλει στον πάγο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του. Που επιδιώκει να μας κλείσει στο σπίτι, να μας βάλει στο γύψο, αξιοποιώντας την πανδημία.

Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάμε ότι το έδαφος για την ένταση της κρατικής καταστολής στρώνεται χρόνια τώρα από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, με τους νόμους που ψηφίζουν, δίνοντας ο ένας την αντιλαϊκή σκυτάλη στον άλλο. Οτι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βάλει το λιθαράκι τους σε αυτήν την κατεύθυνση και η κάθε μια με τον δικό της τρόπο..

Τέτοιοι είναι οι διαδοχικοί νόμοιγια τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, όταν τα αστικά δικαστήρια βγάζουν «παράνομες» 9 στις 10 απεργίες. Ο κατάπτυστος νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων με στόχο το εργατικό – λαϊκό κίνημα , ο νόμος Χρυσοχοΐδη – Κεραμέως για αστυνομία μέσα στις σχολές. Το τεράστιο  πλέγμα παρακολούθησης και χαφιεδισμού, από τις βάσεις βιομετρικών δεδομένων μέχρι τις παρακολουθήσεις με στόχο την πάλη σωματείων και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων του λαού και της νεολαίας.  .

Αυτή την αντιδημοκρατική αντιλαϊκή πολιτική θα την σπάσει η «οργανωμένη απειθαρχία» χιλιάδων εργαζομένων, λαού και νεολαίας, που παλεύουν συγκροτημένα μέσα από τα συνδικάτα καιάλλους φορείς και συλλογικότητες, στις γειτονιές και παντού παλεύοντας για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και των συνδικαλιστικών –δημοκρατικώνδικαιωμάτων, της δημοκρατίας στους χώρους δουλεία, στο δικαίωμα στην απεργία.

Δε θα μείνουμε με τα χέρια δεμένα!

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για το δικαίωμα στην ζωή-υγεία-εργασία-δημοκρατία!

Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΙ ΠΛΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ!

  • ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΤΩΡΑ
  • ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ & ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΙ
  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
  • ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ-ΜΑΤ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ & ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΕΡΓΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 11/3 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤO ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s