ΤΑΞΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ:Nα παύσει η δίωξη στο Δίκτυο Φαντάρων «Σπάρτακος»





ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Οι φαντάροι είναι παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και οικογενειών και ειδικά στα χρόνια της κρίσης, το 9μηνο της θητείας αποτελεί κυριολεκτικό Γολγοθά προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του στρατού. Λιγοστό φαγητό, κακές συνθήκες υγιεινής και εγκαταστάσεων και κάλυψη των εξόδων καθημερινότητας από τους ίδιους τους στρατιώτες, μαζί με καψόνια, φωνές και καλλιέργεια εθνικιστικών και φιλοπολεμικών αντανακλαστικών είναι η πραγματικότητα του Ελληνικού Στρατού.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, εδώ και χρόνια δίνουν μάχη για τα δικαιώματα των στρατιωτών αναδεικνύοντας τα τεράστια προβλήματα και τις παραβιάσεις δικαιωμάτων τους από τον Ελληνικό Στρατό και τα στελέχη του. Η προσπάθεια αυτή είναι τόσο σημαντική και αποτελεσματική ώστε να χτυπιέται με λύσσα από τους στρατιωτικούς και αστικούς φορείς με μηνύσεις και αγωγές σε βάρος της επιτροπής και των μελών της. Τελευταίο κρούσμα η μήνυση που κατέθεσε εν ενεργεία αξιωματικός και πρώην διοικητής μονάδας στην Αλεξανδρούπολη σε βάρος του Ν Χ ( ως ενός εκ των διαχειριστών της ηλεκτρονικής σελίδας ) με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση για καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν στη σελίδα το 2014 και το 2018  και αφορούσαν πράξεις του συγκεκριμένου αξιωματικού. Για την ιστορία ο αξιωματικός αυτός για τις καταγγελίες που του 2014 οδηγήθηκε στο Στρατοδικείο και απαλλάχθηκε των κατηγοριών λόγω αμφιβολιών, όχι ως προς την τέλεση των πράξεων που περιέγραφαν οι καταγγελίες αλλά ως προς την πρόθεσή του να βλάψει τους καταγγέλλοντες. 

Προσπαθούν να φιμώσουν την οποιαδήποτε φωνής αντίστασης μέσα και έξω από τον στρατό. Ο Νόμος και η Τάξη είναι εδώ: χτύπημα του ελεύθερου συνδικαλισμού και της οργάνωσης στους χώρους δουλειάς, παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες των ναυτεργατών, παρεμπόδιση διαδηλώσεων και καταστολή των κινητοποιήσεων, διώξεις σε αγωνιστές και συνδικαλιστές.

Δεν μας τρομοκρατούν, χτυπάνε όποιον αγωνίζεται για να στείλουν μήνυμα, ότι η μόνη λύση είναι η αποδοχή της πραγματικότητας που θέλουν να παρουσιάσουν, ενώ στην πράξη η καταστολή μαρτυρά τον φόβο τους.

Όχι στις διώξεις

Αγώνας και αντίσταση για δημοκρατία, δουλειά με δικαιώματα, καλύτερη θητεία και ζωή

Να παύσει τώρα η δίωξη σε βάρος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Σχολιάστε