Ψήφισμα συμπαράστασης στον συνάδελφο Χρήστο Γιαμπουράνη, μέλος ΔΣ ΣΕΤΤΕΑ, μέλος ΔΣ ΕΚΑ

Πολύ “ενοχλητικό” έχει γίνει το Σωματείο Εργαζομένων στις Ταχυδρομικές και Ταχυμεταφορικές Εταιρείες Αττικής, ΣΕΤΤΕΑ για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Με την δράση του τα τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή του (2008) έχει καταφέρει να αποτρέψει απολύσεις, να καταβληθούν δεδουλευμένα σε εργαζόμενους, να μην περάσουν αυθαίρετες αποφάσεις των εργοδοτών.

Η ACS, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο της ταχυμεταφοράς κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, εναντίον του Χρήστου Γιαμπουράνη, μέλους του ΔΣ του ΣΕΤΤΕΑ και μέλους ΔΣ του ΕΚΑ. Ο συνάδελφος κατηγορείται σαν ηθικός αυτουργός συνθήματος σε τοίχο, «Η ACS είναι κάτεργο» το οποίο γράφτηκε το 2007. Υποτίθεται ότι αυτός εξώθησε τους γράφοντες το σύνθημα επειδή, αξιοποιώντας την θέση του σαν μέλος ΔΣ του ΣΕΤΤΕΑ, με ανακοινώσεις και με άρθρο του σε εφημερίδα περιέγραφε τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία. Μια λεπτομέρεια που δεν έχουν προσέξει οι κατήγοροι είναι ότι το ΣΕΤΤΕΑ δεν είχε ιδρυθεί ακόμα το 2007!

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που γίνεται και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον συνάδελφο Χρήστο Γιαμπουράνη και στο ΣΕΤΤΕΑ. Η δράση τέτοιων πρωτοβάθμιων σωματείων είναι η μόνη αχτίδα ελπίδας ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τον μεσαίωνα που οργανωμένα και συστηματικά θέλουν να μας επιβάλλουν.

 

To ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA

Αρ. Απ. Μ.Π.Πειρ. 21/10, Α.Μ. 4683, Ειδ.Αρ. 1395

Τηλ. 6984-073435,

Web: http://www.seethnodata.gr , email: somateioethnodata@gmail.com

Σχολιάστε