Πρωτοβουλία για μια ανεξάρτητη αγωνιστική συνδικαλιστική κίνηση: Συγκέντρωση κλαδικών σωματείων για την κατάργηση του ν. Χατζηδάκη | Πέμπτη 16 Ιούνη, 7μμ.

Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/2021), την Πέμπτη 16 Ιούνη 2022 και ώρα 7μμ., στον πεζόδρομο της Κοραή, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πραγματοποιούν εργατική διαδήλωση και πορεία προς τη Βουλή, με κύριο αίτημα την κατάργησή του.

Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εντείνει την εφαρμογή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της, μεταφέροντας μάλιστα στις πλάτες του λαού και το κόστος από την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία και τα λαϊκά στρώματα, πληρώνουν αδρά το μάρμαρο της ακρίβειας και της ασύδοτης κερδοσκοπίας του κεφαλαίου, στο οποίο δίνει «αέρα στα πανιά» του η κυβέρνηση, με: επισιτιστική κρίση, ενεργειακή φτώχεια, επισφάλεια, μειωμένους μισθούς (η αύξηση στον κατώτατο μισθό είναι ένας ωμός εμπαιγμός), συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και διόγκωση της μαύρης κι ανασφάλιστης εργασίας. Κάθε εστία ή φωνή αντίστασης, βρίσκει απέναντί της την κρατική βία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, όπως γίνεται αυτήν την περίοδο στα πανεπιστήμια.

Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, η κυβέρνηση της ΝΔ, με επικοινωνιακά τεχνάσματα, με επιμονή, προσπαθεί να επιβάλει, στοχεύοντας να βάλει στον γύψο τους εργατικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες, ώστε να εξασφαλιστεί η υποταγή στις εργοδοτικές και κυβερνητικές επιλογές. Προσπαθεί να εφαρμόσει τις αντεργατικές διατάξεις του (χτύπημα 8ωρου και ευέλικτα ωράρια, καταστρατήγηση της Κυριακάτικης αργίας, διατάξεις σχετικά με τις απολύσεις, σχετικά με το ανώτατο όριο των υπερωριών που έχει αυξηθεί και το κόστος των υπερωριών που έχει μειωθεί κ.λπ.) και τις αντισυνδικαλιστικές του διατάξεις (παρεμβάσεις στη λειτουργία των σωματείων, ποινικοποίηση της απεργίας και των αγώνων, παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους εργασίας κ.λπ.).

Πολύτιμος «αρωγός» της ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δε θέλει και δε μπορεί να οργανώσει την αντίσταση της εργατικής τάξης. Δίνει καιρό τώρα διαπιστευτήρια υποταγής στο ΣΕΒ, την εργοδοσία και την κυβερνητική πολιτική. Δεν έβγαλε άχνα για την υγειονομική κρίση, για τη διεύρυνση της φτώχειας, για τις αυξήσεις-κοροϊδία της ΝΔ.

Η Πρωτοβουλία για μια ανεξάρτητη αγωνιστική εργατική συνδικαλιστική συλλογικότητα θεωρεί πως τώρα είναι η ανάγκη να δυναμώσουν η συνδικαλιστική οργάνωση στους χώρους δουλειάς, η ταξική ενότητα και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, να βγουν μπροστά οι διεκδικήσεις μας. Να υπάρξει ένας συντονισμένος, οργανωμένος και διαρκής αγώνας των εργαζομένων και του λαού, που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα για να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική, να συγκρουστούμε με το νόμο Χατζηδάκη, να τον καταργήσουμε στην πράξη, ώστε να υπάρξουν νίκες. Δυνατοί είμαστε όταν είμαστε ενωμένοι απέναντι στους εργοδότες, απέναντι στις πολιτικές του κεφαλαίου. Όταν μαχητικά κι αποφασιστικά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και τις ιστορικές μας κατακτήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πρωτοβουλία για μια ανεξάρτητη αγωνιστική εργατική συνδικαλιστική συλλογικότητα σας καλεί να δώσετε το «παρών» στην εργατική διαδήλωση που διοργανώνουν κλαδικά σωματεία, από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την Πέμπτη 16 Ιούνη 2022 και ώρα 7μμ., στο πεζόδρομο της Κοραή (Αθήνα) και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή, για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.

Οι εργατικές ανάγκες μπροστά – Κάτω ο νόμος Χατζηδάκη – Εργασία, Υγεία, Ειρήνη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s