Σχόλιο για την Απεργία 10 Ιούνη

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες απήργησαν σήμερα την Πέμπτη 10 Ιούνη και βρέθηκαν στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας να διαδηλώσουν ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα συμμετείχαν στην απεργία, η οποία φαίνεται να ήταν από τις πιο μαζικές των τελευταίων ετών.

Στην Αθήνα οι μαζικές συγκεντρώσεις έδωσαν αγωνιστικό παλμό για την υπεράσπιση των εργατικών μας κατακτήσεων, του 8ωρου, για Συλλογικές Συμβάσεις, για μείωση του χρόνου εργασίας προς όφελος της εργατικής τάξης, για αυξήσεις στους μισθούς.

Οι πολύμορφες αντιδράσεις που γεννήθηκαν το τελευταίο διάστημα στους χώρους δουλειάς διεκδικώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων μέσα στην πανδημία, με αποκορύφωμα την πάλη ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά γεννούν νέα ζωντάνια στους εργατικούς αγώνες. Ζωντάνια που είναι ανάγκη να μπολιάσει την αναγέννηση του συνδικαλισμού στους χώρους εργασίας, να δώσει νέα πνοή στα συνδικάτα. Οι αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις που συνέβαλλαν στις αγωνιστικές διεργασίες μπροστά στο νομοσχέδιο να πιάσουν το νήμα και να δράσουν ενωτικά ώστε να γίνει ο ταξικός ανεξάρτητος συνδικαλισμός η δύναμη που θα αντιπαρατεθεί με την αντιλαϊκή πολιτική που μας πετάει στην ανεργία ή μας αναγκάζει να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για να περηφανεύονται για ανάπτυξη και να βγάζουν στις πλάτες μας εκατομμύρια οι εφοπλιστές κι οι επιχειρηματίες. Η ταξική ενότητα κι η δημοκρατία μέσα στα συνδικάτα να γίνει η δύναμη που θα κάνει πέρα όλη την εργοδοτική σαπίλα, όλους τους ξεπουλημένους συνδικαλοπατέρες που λοιδορούν τους αγώνες μας και λασπώνουν την έννοια του συνδικαλισμού.

Ο αγώνας μας ενάντια στο νομοσχέδιο είναι ανάγκη να δυναμώσει, με συσκέψεις και κινητοποίηση στους χώρους δουλειάς, με πολύμορφο αγωνιστικό τρόπο, με απεργιακή κλιμάκωση για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, για να μην εφαρμοστεί αυτό το αντεργατικό έκτρωμα.

10/6/21
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s