Απεργούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ.

Την Τρίτη, 16 Μαρτίου, πραγματοποιούν 24 απεργία σε όλες τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και στις διοικητικές υπηρεσίες του Ομίλου.

Σε ανακοινωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ καταγγέλει ότι οι εργαζόμενοι σε συνθήκες πανδημία αναγκάζονται να δουλεύουν υπερωριακά, με συνεχή 12ωρα και καλούν τη διοίκηση του Ομίλου να αντιληφθεί και να αναλάβει τις ευθύνες υγιεινής και ασφάλειας όχι μόνο έναντι των εργαζομένων, αλλά και των γειτονικών περιοχών.

Φαίνετια με όλους του τρόπους ότι η πανδημία γίνετια ευκαιρία για το κεφάλαιο να καταπατήσει κάθε εργασιακό δικαίωμα. Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι η οργάνωση στα συνδικάτα τους, η ταξική ενότητα και ο αγώνας

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.


Στο πλαίσιο υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων αλλά και της προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, την Τρίτη 16/03/21 θα πραγματοποιηθεί 24ωρη Γενική Απεργία σε όλες τις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις και σε όλα τα γραφεία του Διοικητικού προσωπικού της Εταιρείας.

Τα συνεχή καλέσματα τα οποία απευθύναμε στη Διοίκηση της Εταιρείας, να σεβαστεί τις συμβατικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από διμερώς υπογεγραμμένες συμφωνίες, αλλά και η συνεχιζόμενη άρνησή της με αδικαιολόγητες αναβολές και παλινωδίες, να ορίσει και να δημοσιοποιήσει σαφές χρονοδιάγραμμα των αναγκαίων προσλήψεων προς κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, καθώς και νέων που προκύπτουν από προσθήκη εξοπλισμού, αντιμετωπίστηκαν ως κενό γράμμα. Οι δε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid 19, μέσα στις οποίες οι εργαζόμενοι καλούνται για μια ακόμα φορά να υπερβάλλουν εαυτό, εργαζόμενοι υπερωριακά, με συνεχή και εξαντλητικά 12ωρα, δεν μας αφήνουν περιθώρια παρά μόνο το δρόμο του αγώνα.

Η πρωτοφανής επίσης προσπάθεια της Εταιρείας να εμπλακεί στα συνδικαλιστικά δρώμενα στον εργασιακό μας χώρο, καταδεικνύει προφανώς το ότι δεν έχουν αντιληφθεί τι είδους εταιρεία προσπαθούν να διοικήσουν. Κανένας εργοδοτικός, απεργοσπαστικός μηχανισμός δεν πρόκειται να κάμψει το περί δικαίου αίσθημα το οποίο υπάρχει σε κάθε εργαζόμενο και την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί τη δουλειά και τη ζωή του.

Καλούμε τέλος για μια ακόμα φορά, τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ, να αντιληφθεί έστω και τώρα τις ευθύνες που έχει απέναντι στους εργαζόμενους, τις όμορες περιοχές και την ασφάλεια και υγεία όλων μας και να δώσει άμεσα λύσεις στα αιτήματα που τους έχουμε πολλάκις κοινοποιήσει. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s