Να εξαιρεθούν τα σωματεία από το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικά Δικαιούχων

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.)

Fax: 210 3816584, Κιν. 6977509501

Email: sekarchaeologists@gmail.comhttp://www.seka.net.gr

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί τη ΓΣΕΕ, όλα τα Εργατικά Κέντρα, καθώς και όλες  τις δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας να καταγγείλουν το νέο αντεργατικό επεισόδιο του «Κεντρικού Μητρώου Πραγματικά Δικαιούχων», εξέλιξη η οποία αυτή τη φορά υλοποιείται μέσω του νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Τροποποίηση του ν. 4557/2018 (Α’ 139) για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας – Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/843 (L 156) και του άρθρου 3 της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2177 (L 334)». Ο νέος νόμος προδιαγράφει την ακόμα μεγαλύτερη παρέμβαση του κράτους στα εσωτερικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των κομμάτων. Με ποινές που μπορεί να ανέλθουν μέχρι τα 60.000 ευρώ ανά σωματείο (!), όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ελέγχονται, πλέον σε βάθος δεκαετίας (!), με το ερώτημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της υπόθαλψης/χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (!). Πρόκειται για απαράδεκτη, τρομοκρατική όσο και συκοφαντική στοχοποίηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί τη ΓΣΕΕ, όλα τα Εργατικά Κέντρα, καθώς και όλες τις δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας να ζητήσουν την εξαίρεση από το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικά Δικαιούχων όλων των συνδικάτων, όλων των συλλόγων και σωματείων που αρνούνται να λάβουν κρατική χρηματοδότηση, κονδύλια από κοινοτικά προγράμματα ή την εργατική εστία.

Ως Σύλλογος που πρακτικώς εξασφαλίζει την ύπαρξή του μέσα από τις συνδρομές των μελών του, δεν δεχόμαστε καμία παρέμβαση στα οικονομικά μας, και δεν λογοδοτούμε σε αυτούς που συκοφαντούν και τρομοκρατούν τον συνδικαλισμό και τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s