ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Η Γ.Σ. των εργαζομένων το απέρριψε. ΑΠΑΙΤΕΙ ΛΑΡΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.

Το «(Αντι)κοινωνικό πακέτο» έχει ανακοινωθεί: ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Η Γ.Σ. των εργαζομένων το απέρριψε. ΑΠΑΙΤΕΙ ΛΑΡΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου το πρωί να βουλιάξει η ΛΑΡΚΟ από την κοσμοπλημμύρα.

Τέρμα στα ψέματα που αραδιάζουν στους εργαζόμενους τα τσιράκια του Σταϊκούρα. Όπως:

•       «Μην τους ακούτε δεν κλείνει η ΛΑΡΚΟ. Θα την πάρει ιδιώτης, θα φύγουν αυτοί που κοντεύουν να βγουν στη σύνταξη και οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

•       «Το κοινωνικό ταμείο περιέχει αποζημιώσεις, ένσημα, πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης, μετατάξεις. Όλα καλά. Και θα τα πάρουμε και ανοιχτό θα μείνει και όλοι θα δουλεύουμε».

•       «Καλά, το Σάββατο θα γίνει απεργία και συγκέντρωση, ενώ την Πέμπτη την ψηφίζουν τη νέα τροπολογία, ντουφέκια στον αέρα θα ρίξουμε».

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τα παραπάνω είναι συντονισμένη κυβερνητική προπαγάνδα από μηχανισμό της Κυβέρνησης που θέλει να περάσει χωρίς αντιδράσεις, το σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, την εκποίηση της σε μεγάλα συμφέροντα και την απόλυση όλων των εργαζομένων.

Είναι όλα χυδαία ψέματα. Όπως:

>     Χυδαίο ψέμα ήταν η προπαγάνδα που έλεγε ότι «τώρα ήρθε η διοίκηση Τζίτζο και όλα θα πάνε καλά» ( καλαμπόκια, καλάμια και παλούκια).

>     Χυδαίο ψέμα ήταν ότι «ο ειδικός διαχειριστής θα λειτουργήσει τη ΛΑΡΚΟ με φουλ παραγωγή και δεν θα γίνουν περικοπές». ( τέτοια λειτουργία, τόσο προκοπή, πρώτη φορά στην ιστορία της ΛΑΡΚΟ. Πνιγήκαμε στο σιδηρονικέλιο, πήραμε και αυξήσεις).

>     Χυδαίο ψέμα ήταν ότι «οι περικοπές δεν θα χτυπήσουν τους χαμηλόμισθους και τους εργαζόμενους στην παραγωγή». ( Ουδέν σχόλιο).

>     Χυδαίο ψέμα ήταν ότι «θα πάρουμε Δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας». ( έγινε ένα λάθος μωρέ. Πως κάνετε έτσι. Ένα μήνα μετά το Πάσχα μας έδωσαν ένα επίδομα που ξεκίνησε 800 ευρώ, έγινε 500 και πήραμε 200 και επειδή δεν γινόταν να δώσουν κονδύλι για αυτό το 200άρι, μας έκοψαν στις κανονικές άδειες την καταβολή αργίας και νυχτερινού για να το συμπληρώσουν. Τι έγινε; σιγά..)

>     Είναι όλα χυδαία ψέματα και αποπροσανατολισμός, όπως πολλά άλλα π.ρ. generali, προαγωγές, μεταθέσεις κτλπ.

Η Μάχη δεν είναι μία και έξω. Δεν κρίνεται αν θα το ψηφίσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές στη Βουλή. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν έχουν τσίπα πάνω τους, πάντα κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και είναι πιστοί στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Αν δεν αγωνιζόμασταν μέχρι σήμερα επειδή το Φλεβάρη ψήφισαν νόμο για την ΛΑΡΚΟ, τώρα θα είχαμε δεχτεί παραπάνω περικοπές από αυτές που γίνανε. Αυτό ήθελαν, έτσι ερμηνεύουν τον ψηφισμένο νόμο στα υπουργεία.

Αν είχαμε σκύψει το κεφάλι θα γίνονταν απολύσεις εργαζομένων στις εργολαβίες, διαθεσιμότητες και εκ περιτροπής εργασία στους «μόνιμους». Ήταν ψηφισμένα, μπορούσαν να τα κάνουν, επιχείρησαν. Δεν τους αφήσαμε εμείς, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με τους αγώνες μας.

Δεν επιτρέψαμε να κυριαρχήσει ο πανικός και η οργή. Με τους αγώνες μας δεν τους δώσαμε το περιθώριο να σταματήσουν την λειτουργία, κρατήσαμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή μέχρι σήμερα, λειτουργεί, είμαστε μέσα στις δουλειές μας και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη.

Δεν επιτρέψαμε να κυριαρχήσει η διάσπαση μεταξύ «νέων και παλιών» εργαζομένων, «εργαζομένων των εργολαβιών και μόνιμων», «εργαζομένων στο εργοστάσιο και στους άλλους χώρους». Σήμερα συνεχίζουμε και είμαστε ενωμένοι και υπολογίσιμοι. Γι’αυτό και προσφέρουν ως αντισταθμιστικά «(αντι)κοινωνικά πακέτα».

Αν σήμερα επικεντρωθούμε στο περιεχόμενο που μπορεί να έχει το «(αντι)κοινωνικό πακέτο», στο «τυρί» δηλαδή, εγκλωβιστούμε σε αυτό και δεν πάρουμε υπόψη την «φάκα» που είναι ότι παραλήπτες αυτού του περιεχομένου θα γινόμαστε με την απόλυσή μας, με την έξοδό μας από την εργασία, τότε την έχουμε πατήσει όλοι μας, μηδενός εξαιρεμένου.

Συνάδελφοι μία είναι η αλήθεια.

Μέχρι σήμερα χτυπηθήκαμε ανελέητα, όμως με τους αγώνες και την αλληλεγγύη, μείναμε όρθιοι, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Το πολιτικό κόστος που έχουμε δημιουργήσει είναι μεγάλο γιατί επάνω σε αυτόν τον τίμιο αγώνα που κάνουμε έχει εκφραστεί η αλληλεγγύη όλης της εργατιάς της χώρας μας.

Το Σάββατο αυτό θα επιβεβαιωθεί. Εκατοντάδες σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν υπογράψει κείμενο συμπαράστασης και συμμετοχής. Το Σάββατο η φυσική παρουσία εργαζομένων από όλη τη Στερεά, από όλη την χώρα, θα κρατήσει ψηλά τη σημαία των τιμίων και δίκαιων αιτημάτων μας.

Το κύριο είναι να μη σταματήσει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό της ώρας. Να εξασφαλιστεί η ενιαία παραγωγική διαδικασία εργοστασίου και μεταλλείων, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και γι’ αυτό εμμένουμε και είμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση -εκποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Έχετε δύο μέρες μπροστά σας να βγείτε ανοιχτά στους γείτονές, τους φίλους, τους συγγενείς, στα χωριά μας. Όλοι να γίνουν μία γροθιά μαζί μας γιατί το σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, η απόλυση εργαζομένων, είναι προ των πυλών. Η περιοχή μας θα μαραζώσει, θα ξεριζωθούν δεκάδες οικογένειες.

Η μάχη σε αυτή τη φάση δεν τελειώνει με την ψήφιση της νέας τροπολογίας. Απεναντίας τώρα αρχίζει και δεν ξέρουμε το πού θα καταλήξει. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι «χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δόθηκε ποτέ». Σήμερα δίνουμε μία απάντηση με την ψήφιση της τροπολογίας πραγματοποιώντας κατάληψη στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα, εκεί που η κυβέρνηση μπαστάκωσε με διορισμό το εκτελεστικό όργανο του εγκλήματος, τον ειδικό διαχειριστή και την εταιρεία deloitte. Να είστε σε ετοιμότητα γενικού ξεσηκωμού, μπροστά μας έχουμε την επιτυχία της συγκέντρωσης του Σαββάτου και τον καθορισμό της επόμενης απεργίας που έχει αποφασίσει η Γ.Σ των εργαζομένων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s