Να μην ασκήσει έφεση ο Δήμος Αγ.Βαρβάρας σε βάρος 27 εργαζομένων

Με νέα στάση εργασίας απαντάνε οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας απέναντι στην αντεργατική πολιτική της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου κ. Μίχου. Έχει προκηρυχθεί 4ωρη Στάση Εργασίας την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 για τους εργαζόμενους όλων των Δήμων της Δυτικής Αθήνας από τις 7.00 π.μ. έως τις 11.00 το πρωί με απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ και Συγκέντρωση Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης στις 8.00 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας.

Οι εργαζόμενοι των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας καταγγέλλουν την προκλητική κι αντεργατική στάση του Δημλαρχου κ Μίχου ο οποίος αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που μετέτρεπε σε αορίστου χρόνου τις συμβάσεις 27 εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες. Ουσιαστικά η δημοτική αρχή εισηγείται την απόλυση αυτών των εργαζομένων που δουλεύουν στις συγκεκριμένες θέσεις με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις εδώ και 10-15 χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες!

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας « αποφάσισε διά περιφοράς μέσω της Οικονομικής Επιτροπής να ασκήσει έφεση στην υπ’ αριθμ. 589/2020 δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία αναγνωρίζει τις συμβάσεις των 27 εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, Παιδικούς Σταθμούς, Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων σε αορίστου χρόνου». Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης την άρνηση του Δημάρχου να συναντηθεί με τους εργαζομένους και την προκλητική απόφαση να στείλει την αστυνομία στην ειρηνική διαδήλωση στις 30 Ιούνη.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                

 ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ                                            

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ 27 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Δ. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Να μην ασκήσει έφεση σε βάρος των εργαζομένων η δημοτική αρχή.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου  Αγίας Βαρβάρας κλείνει την πόρτα σε 27 εργαζόμενους κοινωνικών υπηρεσιών (ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, Παιδικοί Σταθμοί) τους οποίους το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση του (589/2020)  του  μετατρέπει  τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.Παρά το γεγονός ότι  εργαζόμενοι αυτοί εργάζονται με συμβάσεις 10-15 χρόνια, έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών,  παρέχοντας υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα στους πολίτες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος κ. Μίχος αρνείται να σεβαστεί την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση και επιμένει  να ασκήσει έφεση με στόχο να μην μετατραπούν οι συμβάσεις αυτές σε αορίστου χρόνου και οι συνάδελφοι, συναδέλφισσες  να απολυθούν.

Υλοποιεί  συγκεκριμένες αντεργατικές πολιτικές στην κατεύθυνση των αποφάσεων των κυβερνήσεων και της Ε. Ένωσης  για το κτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, απαξιώνει με την  πολιτική  του τις υπηρεσίες  και προωθεί  την  ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Είναι προφανές ότι και η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος με την πολιτική τους αυτή επιμένουν να στηρίζουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εκ περιτροπή εργασία και τα διάφορα προγράμματα λεγόμενης κοινωφελούς εργασίας που ανακυκλώνουν τους εργαζόμενους και στο τέλος τους πετάνε.

Πρόκειται για μια βαθιά ταξική αντεργατική πολιτική σε βάρος της μόνιμης σταθερής εργασίας η οποία πρέπει να βρει απέναντι της ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα στους ΟΤΑ. Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη πολιτική πρακτική της δημοτικής αρχής.

Καλούμε το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να σεβαστούν την συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου και να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να αναλάβει τις ευθύνες του έτσι ώστε να μην ασκηθεί έφεση κατά των εργαζομένων. 

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, την ΠΟΕ – ΟΤΑ , την ΑΔΕΔΥ με την παρέμβασή μας να αποτρέψουμε την άσκηση έφεσης από την Δημοτική Αρχή και να παραμείνουν και οι 27 εργαζόμενοι στην εργασία τους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                            Η Γραμματέας

                       Παναγιωτόπουλος Χρήστος                  Μπίκα Πελαγία

                                                                                         Βύρωνας 2 Ιουλίου 2020


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                       Αρ. Εξερχ:  95/Α/ 2020

               Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

              Ρ. Φεραίου 20

         ΤΗΛ.- FAX :  5981932                                                                            Αιγάλεω   3/ 7 / 2020

                                Προς: Δ.Σ της ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε, τα μέλη του Συλλόγου μας, Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Θέμα: Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

   Σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση δια στόματος του  Υπ. Εσωτερικών  (κ. Θεοδωρικάκου) διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο θα γίνουν με το σταγονόμετρο, η  Δημοτική Αρχή της Αγίας Βαρβάρας κλείνει την πόρτα σε 27 εργαζόμενους κοινωνικών υπηρεσιών (ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, Παιδικοί Σταθμοί) τους οποίους το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 589/2020  τους μονιμοποιεί μετατρέποντας τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Ο κ. Λάμπρος Μίχος, απόλυτα εναρμονισμένος με την κυβερνητική επιλογή των ιδιωτικοποιήσεων, των συμβασιούχων, των κοινωφελών προγραμμάτων και των κάθε λογής ελαστικών μορφών εργασίας στερεί από το Δήμο της Αγίας Βαρβάρας, με την απόφασή του να ασκήσει έφεση, 27 μόνιμους υπαλλήλους. Η εκδικητική αυτή απόφαση έρχεται ως απάντηση της αγωνιστικής αντίδρασης  όλων των εργαζομένων, οι οποίοι  δεν υπέκυψαν σε απειλές και σε εκφοβισμούς καθώς υπερασπίστηκαν τα εργασιακά τους δικαιώματα  και δεν εργάστηκαν κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, διεκδίκησαν την πληρωμή τους όταν έμεναν 4 μήνες και πλέον απλήρωτοι, αγωνίστηκαν για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Αυτό είναι το έγκλημα. Αυτή είναι η τιμωρία.   

      Καταδικάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές. Χαιρετίζουμε, συμπαραστεκόμαστε στο υψηλό αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων που πάνω από 10-15 χρόνια παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τις Ομοσπονδίες, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και την ΑΔΕΔΥ με την από κοινού παρέμβασή μας να αποτρέψουμε την άσκηση έφεσης από την Δημοτική Αρχή της Αγίας Βαρβάρας. 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για το ΔΙΟΡΙΣΜΟ/ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (παιδεία-υγεία- τοπική αυτοδιοίκηση κλπ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s