Δελτίο τύπου της Ταξικής Κίνησης για την ημέρα πανελλαδικής δράσης για το Ε.Σ.Υ.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

Δελτίο τύπου της Ταξικής Κίνησης για την ημέρα πανελλαδικής δράσης για το Ε.Σ.Υ.

Χαιρετίζουμε τις δεκάδες κινητοποιήσεις υγειονομικών στις πύλες των νοσοκομείων, σήμερα, 7 Απρίλη. Τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, τις ενώσεις γιατρών του ΕΣΥ, τα εργατικά συνδικάτα, εργατικά κέντρα, τον αλληλέγγυο κόσμο που βροντοφώναξε σήμερα για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ.

Το μήνυμα εστάλη! Ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας, οι δίκαιες διεκδικήσεις μας δε μπορούν να σιγήσουν. Τα αιτήματα των υγειονομικών είναι αιτήματα όλων μας. Είναι ανάγκη κι απαιτούμε: να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας με επαρκή μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων, μαζικές μόνιμες προσλήψεις, άνοιγμα όλων των κλειστών κλινών ΜΕΘ. Μαζικά δωρεάν τεστ στην κοινότητα για τον έλεγχο της διασποράς, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας άμεσα, επίταξη χωρίς αποζημίωση των μεγάλων επιχειρήσεων της Ιδιωτικής υγείας και την ενσωμάτωση τους σ΄ ένα κεντρικό σχεδιασμό με ταυτόχρονη εξασφάλιση της προστασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Φοράμε μάσκα αλλά δε θα φιμωθούμε! Οι υγειονομικοί κι οι αλληλέγγυοι εργαζόμενοι που βρεθήκαμε σήμερα στα νοσοκομεία, με σεβασμό και υπευθυνότητα στα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης και την υγεία του λαού, έδωσαν στίγμα αμφισβήτησης και αγώνα απέναντι στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης. Και ακούστηκαν παρά τη σιωπηρή συνενοχή των Διοικήσεων των νοσοκομείων για την ανεπαρκή προετοιμασία, παρά την καθηλωτική άρνηση των νεοφιλελεύθερων καθεστωτικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος να συνδράμουν στις αγωνιστικές δράσεις. Παρά την εκκωφαντική σιωπή των αντιδραστικών ΜΜΕ. Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης κάτω από το μέτρο της «ατομικής» ευθύνης και την «ομοψυχία», να κρύψει τις δικές τις ευθύνες και τις εγκληματικές καθυστερήσεις της στη διαχείριση της κρίσης. Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών δυνάμεων να σαμποτάρουν τις συμβολικές κινητοποιήσεις, με πρόσχημα τον «έλεγχο» των δηλώσεων των παρευρισκόμενων, με αποκορύφωμα την εισβολή των ΔΙΑΣ στο προαύλιο του Ευαγγελισμού.

Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προφύλαξης σήμερα, το μόνο που δεν τηρήθηκε και δεν τηρείται είναι τα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και της προστασίας του λαού, από την πλευρά κυβέρνησης και υπουργείου.

Τώρα είναι η ώρα να δουλέψουμε για μια πρωτοβουλία πανελλαδικής δράσης που δε θα αφορά μόνο την υγεία, αλλά και τα εργοστάσια, τα εργοτάξια, τις εμπορικές αποθήκες, τα σούπερ μάρκετ, όλες τις επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές. Μια μέρα πανελλαδικής δράσης για το εργατικό κίνημα. Που θα συνενώσει όλες τις αντιδράσεις που ξεσπούν ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και καταπατήσεις, ενάντια στη νομοθετική αβάντα που δίνει η κυβέρνηση στους εργοδότες για να ισοπεδώσουν κι άλλο τα εργατικά δικαιώματα.

Παλεύουμε για να νικήσει η ζωή! Για να βγούμε όρθιοι από την πανδημία του κορονοϊού. Έχουμε όμως να παλέψουμε κι ενάντια στην πανδημία της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας, των καταπατημένων δικαιωμάτων. Ενάντια σ΄ αυτούς που προσπαθούν να κάνουν την υγειονομική κρίση, πάλι ευκαιρία γι’ αυτούς!

Τώρα είναι ευκαιρία αλλά και ανάγκη τα σωματεία σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, παρά τις δυσκολίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιόδου, να αποφασίσουν, να οργανώσουν και να συντονίσουν μία τέτοια πρωτοβουλία. Ενωτικά κι αγωνιστικά. Όχι με την πολυδιάσπαση και τις λογικές ιδιοκτησίας. Οι αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις, δε μπορούν παρά να δράσουν από κοινού σε μία τέτοια κατεύθυνση, όπως ελπιδοφόρα ενωτικά λειτούργησαν στο υγειονομικό κίνημα.

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ακολουθούν ορισμένες ενδεικτικές φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s