30 ΜΑΗ: ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

30 ΜΑΗ: ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΤΩΝ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ

– ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

– ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Στις 30 Μάη, οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ καλούν σε μια φιέστα πασπαλισμένη με απεργία, μαζί με μια αντιδραστική, δήθεν «Κοινωνική Συμμαχία» με φιλοεργοδοτικές και φιλοκυβερνητικές ενώσεις επαγγελματιών και μικρομεσαίων, χωρίς να λένε ούτε μια λέξη ενάντια στα μνημονιακά μέτρα! Τη στιγμή που η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ περνούν την 4η αξιολόγηση! Τη στιγμή που λένε ότι «βγαίνουμε από τα μνημόνια», αλλά θα παραμείνουν άθικτοι οι 1.000 μνημονιακοί νόμοι και η εποπτεία των τραπεζιτών, των τεχνοκρατών της ΕΕ και του ΔΝΤ!  Τη στιγμή που η ανάπτυξη για την οποία μας μιλούν θα γίνει πάνω στα τσακισμένα μας εργατικά δικαιώματα!

Το αστικό μπλοκ εξουσίας αφού διέλυσε οποιαδήποτε έννοια εργατικού δικαίου, θέλει τώρα να τελειώνει εντελώς με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Πριν λίγο καιρό ψήφισε νόμο που έθετε περιορισμούς στον τρόπο προκήρυξης απεργίας. Και τώρα φτιάχνει μια «Κοινωνική Συμμαχία» μαζί με τον εργοδοτικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό για να υποτάξουν την όποια εργατική αμφισβήτηση και αντίσταση. Το επόμενο διάστημα της δήθεν ανάπτυξης, να μπορούν αυτοί να μας εκπροσωπούν και να διαπραγματεύονται τις ζωές μας!

Η απεργία που  αποφασίστηκε από την πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και τις παρατάξεις των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ακόμα κίνηση του γραφειοκρατικού υποταγμένου συνδικαλισμού να μας ενσωματώσει στη στρατηγική του κεφαλαίου και της αστικής πολιτικής, ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους.

 

Αυτοί που αρνήθηκαν να οργανώσουν την εργατική αντίσταση ενάντια στην πολιτική που ισοπέδωνε δικαιώματα και κατακτήσεις! Που έχουν επιλέξει τον δρόμο του συμβιβασμού και της υποταγής, που έχουν μετατραπεί σε στηρίγματα της κυβερνητικής πολιτικής και της εργοδοσίας. Που ξεφτίλισαν τον συνδικαλισμό, που πλούτισαν από τα ρουσφέτια και τα πολιτικά, κυβερνητικά κομπρεμί. Αυτοί που έχουν βασική ευθύνη γιατί όλοι οι αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα οδηγήθηκαν στην ήττα, γιατί τα σωματεία μας σήμερα είναι άμαζα, το συνδικαλιστικό κίνημα αποδιοργανωμένο. Αυτοί που υπέγραψαν όλες τις κατάπτυστες μειώσεις μισθών και την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Που τάχθηκαν ξεκάθαρα με το αντιδραστικό ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, μαζί με τον ΣΕΒ και τα τραπεζικά λόμπι, ενάντια στο μεγαλειώδες ταξικό εργατικό ΌΧΙ.

 

Η «Κοινωνική Συμμαχία» τους είναι ένα αντιδραστικό μέτωπο, όπου τον πρώτο λόγο έχει το κεφάλαιο, οι εργοδότες και υποταγμένα σε αυτούς τμήματα των μεσαίων στρωμάτων. Θέλουν να βάλουμε εμείς «πλάτη», να θυσιάσουμε τις δικές μας ανάγκες για να αυξηθούν τα κέρδη των αφεντικών μας. Να αποδεχτούμε ότι οι αξιοπρεπείς μισθοί, τα εργατικά μας δικαιώματα, η  υγεία, η ασφάλιση, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δεν είναι τίποτα περισσότερο πάρα βαρίδια για την «ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα».

Δεν μπορούν να μας εκπροσωπούν! Έχουν ταχθεί με τον αντίπαλο και θέλουν τώρα να μας βάλουν να παλέψουμε κάτω από τις σημαίες του! Να τελειώνουμε μ’ αυτούς που μας οδήγησαν στην ήττα!

Να τους απαντήσουμε όπως τους χρειάζεται! Δε θα μας σύρουν να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Δε συμμετέχουμε στις στημένες φιέστες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ!

ΕΝΙΑΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ!

Στο αντιδραστικό τους μέτωπο να αντιτάξουμε το δικό μας. Με ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, κόντρα στον πολυκερματισμό των εργαζομένων που επιβάλλει το σύστημα. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΔΡΑΣΗ για να κάνουμε εμείς κουμάντο στα συνδικάτα μας και κανείς άλλος! Ούτε η κυβέρνηση, ούτε τ’ αφεντικά, ούτε οι μάνατζερ και οι ορντινάντσες των εργοδοτών! Εδώ και τώρα δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, ελεύθερος συνδικαλισμός. Σωματεία στα χέρια των εργαζομένων. Να καταργηθούν όλα τα προνόμια της γραφειοκρατίας. Να αναγεννήσουμε το συνδικαλισμό που έχει ανάγκη η εποχή μας, μακριά από λογικές ταξικής συνεργασίας και ανάθεσης.

Να φτιάξουμε το δικό μας ενιαίο κέντρο αγώνα με δημοκρατικό εργατικό συντονισμό και τα ταξικά συνδικάτα μπροστά! Όλες οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ πρέπει να δράσουμε ΕΝΩΤΙΚΑ. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πολυδιασπάσεις και σκιαμαχίες. Χρειάζεται ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΜΕ σ’ αυτή την κατεύθυνση με ανοιχτή ειλικρινή διαπάλη, όπου χρειάζεται, μπροστά στο εργαζόμενους. Εκεί κρινόμαστε όλοι. Αν όχι τώρα, πότε; Χρειάζεται από σήμερα κιόλας να γίνουν βήματα συγκρότησης του μετώπου μας, βήματα ενωτικής μαχητικής δράσης όλων των ταξικών δυνάμεων. Να διδαχτούμε ιδιαίτερα από τη θετική πρωτοβουλία στο χώρο της υγείας με τη σύσκεψη 20 Σωματείων Εργαζομένων και συνδικαλιστών για κοινό συντονισμό αγώνα στα δημόσια νοσοκομεία.

Στις 30 Μάη απεργούμε και είμαστε με κάθε εργαζόμενο που αντιδρά συλλογικά, με κάθε τρόπο ενάντια στην κυβέρνηση, την εργοδοσία, την «Κοινωνική Συμμαχία», τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!

Απάντηση δεν μπορεί να δώσει η αδράνεια και η φυγομαχία. Αλλά ούτε μια κομματική «λαϊκή συμμαχία». Με υπερβάσεις, να οικοδομήσουμε μία νέα ταξική ενότητα με βαθιά ενωτική δράση, για νέους νικηφόρους αγώνες.

Γι’ αυτό και στις 30 Μάη είναι ανάγκη να υπάρξει μία μαζική, μαχητική, ανεξάρτητη και ενωτική απεργιακή συγκέντρωση όλων των ταξικών δυνάμεων, σε πλήρη διαχωρισμό με την «Κοινωνική Συμμαχία». Σύγκλιση και ενιαία πορεία όλων των αγωνιστικών συγκεντρώσεων.

 

ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Απεργούμε, αγωνιζόμαστε για:

 

  • Σταθερή Εργασία για όλους. Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων. Αυξήσεις στους μισθούς. 751 βασικός μισθός. Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους κάτω των 25 ετών.
  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις. Απαγόρευση των απολύσεων.
  • 6ωρο-5μερο για όλους χωρίς μείωση των αποδοχών για ν’ ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών υπερεκμετάλλευσης.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κατάργηση του συνταξιοδοτικού νόμου Κατρούγκαλου.
  • Παιδεία κι υγεία δημόσια-δωρεάν. Νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, δημόσια αγαθά, φθηνά και ποιοτικά για όλο το λαό. Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στην καταστροφή της φύσης.
  • Προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση της φοροληστείας. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων.
  • Ειρήνη στους λαούς! Μείωση των δαπανών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έξοδος της χώρας από το ΝΑΤΟ.

 

Δεν δεχόμαστε καμία επιτροπεία! Δεν υπακούμε στην ΕΕ και το ΔΝΤ, στα τραπεζικά και επιχειρηματικά λόμπι. Δε θα πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης και του χρέους τους. Για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης! Για κατακτήσεις υπέρ μας! Για να πάρουμε από τα κέρδη τους, που αναπτύσσονται σε βάρος μας!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Δεν θα κριθούν όλα σε μια στιγμή! Γνωρίζουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς της ταξικής πάλης, την απογοήτευση των συναδέλφων μας, ζούμε την δύσκολη πραγματικότητα. Γνωρίζουμε όμως ότι χρειαζόμαστε συνέχεια, συνέπεια κι αποφασιστικότητα. Έτσι μόνο θα φτιάξουμε ένα σύγχρονο ταξικό εργατικό ρεύμα, έτσι θα μπορέσουμε να αναγεννήσουμε τους αγώνες μας, να ζωντανέψουμε και να πυκνώσουμε τα σωματεία μας, να κατοχυρώσουμε και πάλι την απεργία ως το δικό μας ισχυρό όπλο, όχι ως παιχνίδι των γραφειοκρατών!

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

https://protpatek.wordpress.com E-mail: taxikikinisi@gmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s