Νέο Πολυνομοσχέδιο: Μόνο οι δικοί μας αγώνες μπορούν να τους σταματήσουν!

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Κατατέθηκε το νέο πολυνομοσχέδιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το πολυνομοσχέδιο κλείνει την Τρίτη αξιολόγηση και αναμένεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του «επείγοντος» τη Δευτέρα 15/1. Τα νέα αντιδραστικά μέτρα που θα επιβληθούν θα ξεκλειδώσουν την εκταμίευση της νέας δόσης και την «πολυπόθητη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές» από τον Αύγουστο.

ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ! Από την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό εποπτείας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ESM, οι εργαζόμενοι έχουμε μπει σ’ ένα φαύλο κύκλο. Τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Καμία υπόσχεση για «ανάπτυξη» δεν μας αγγίζει πια, αφού νιώθουμε στο πετσί μας πως αυτή δεν αφορά στην εργατική τάξη. Η ανάπτυξη για την οποία δουλεύουν αφορά μόνο στις πολυεθνικές, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους εφοπλιστές. Αυτοί αυξάνουν τα κέρδη τους, πατώντας πάνω στα κουτσουρεμένα δικαιώματα μας, πάνω στη διάλυση των όρων εργασίας μας.

 Ετοιμάζουν επίσης άμεσα την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Ξεπουλούν τον πλούτο του τόπου μας και ιδιωτικοποιούν τα δημόσια αγαθά, για να κερδίσουν οι πολυεθνικές και να πληρώσει το μάρμαρο ο λαός.

Κανένα όφελος δεν έχουμε οι εργαζόμενοι από αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Καμία βελτίωση δεν αναμένουμε στη ζωή μας. Ίσα ίσα που η φτώχεια οξύνεται, η μεγάλη ανεργία, οι μισθοί της πείνας, η εργοδοτική ασυδοσία έχουν γίνει καθεστώς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πουλάει «κοινωνικό πρόσωπο», προσπαθώντας να ψαρέψει στα τυφλά τη συναίνεση των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική της. Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη.

Να ποια είναι τα βασικά σημεία των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που φέρνουν άρον άρον:

 

  • Κατά παραγγελία ΣΕΒ, επιχειρηματικών ομίλων, εργοδοτών θέλουν να ρίξουν ταφόπλακα στους αγώνες των εργαζομένων. Ενώ έχουν τσακίσει τα εργατικά μας δικαιώματα, έρχονται να χτυπήσουν τις εργατικές οργανώσεις, να δυσκολέψουν την κήρυξη απεργίας, το πιο ισχυρό μας όπλο! Φοβούνται τις αντιδράσεις που γεννιόνται στο χώρο δουλειάς, στην πρωτοβάθμια οργάνωση γι’ αυτό και νομοθετούν πως για «τη συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας σε πρωτοβάθμιο σωματείο απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης». Δε θα σταματήσουν μόνο εκεί! Ετοιμάζουν ολόκληρο νομοθετικό οπλοστάσιο για να χτυπήσουν τη συνδικαλιστική οργάνωση, να εμποδίσουν την κλιμάκωση του αγώνα! Η κυβέρνηση θέλει να φανεί δήθεν δημοκρατική. Μόνο εμείς όμως μπορούμε να απομονώσουμε τη γραφειοκρατία, τον υποταγμένο, τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Εμείς μόνο μπορούμε να ξαναγεννήσουμε ένα συνδικαλισμό που θα υπερασπίζεται τα δικά μας συμφέροντα, με πραγματική δημοκρατία στα χέρια των εργαζομένων.

 

  • Με διαδικασίες εξπρές ρίχνουν τη λαϊκή κατοικία βορά στα νύχια των τραπεζών και των μεγαλοεργολάβων, επιβάλλοντας το ηλεκτρονικό σύστημα για όλους τους πλειστηριασμούς, ακόμη και για οφειλές προς το Δημόσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα αυστηροποιούν το έως τώρα πλαίσιο «προστασίας» της πρώτης κατοικίας με τροποποίηση του νόμου Κατσέλη. Ουσιαστικά μόνο στα λόγια η κυβέρνηση «προστατεύει» την λαϊκή κατοικία, καμία νομοθετική ρύθμιση δεν διατίθεται να πάρει. Αντιθέτως Ποινικοποιούν και τους αγώνες και διώκουν όσους αντιστέκονται στο ξεσπίτωμα του λαού.
  • Με νομοθετική ρήτρα η κυβέρνηση δεσμεύεται απέναντι στο ευρωμνημονιακό καθεστώς επιτροπείας ότι αν δε φτάσει η χώρα τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος θα επιβάλλει τους επόμενους μήνες εκ νέου τη μείωση του αφορολόγητου αλλά και των συντάξεων.
  • Με αλλαγές στο οικογενειακό επίδομα επιβάλλονται μειώσεις στο εισόδημα των τριτέκνων και των πολυτέκνων, παρά κάποιες σχετικές αυξήσεις που μπορεί να υπάρξουν στους γονείς με ένα ή δύο παιδιά. Μετά το πετσόκομμα επιδομάτων, και τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, έρχονται να τσακίσουν και τις παροχές σ’ αυτούς ειδικά που τις έχουν μεγαλύτερη ανάγκη!

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Οι μόνοι που μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον αντιδραστικό χείμαρρο είμαστε εμείς. Έχοντας όλη την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, να χτίσουμε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για να υπερασπίσουμε τα εργατικά μας συμφέροντα και τις ζωές μας.

 

Σήμερα χρειάζονται ενωτικοί, μαζικοί, αποφασιστικοί αγώνες για να αντισταθούμε στην αστική τάξη και τα μέτρα της, για να ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Εμείς δεν υπακούμε ούτε στους «ευρωπαϊκούς θεσμούς», ούτε στο ΔΝΤ, ούτε στα τραπεζικά και επιχειρηματικά λόμπι. Δε θα πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης και του χρέους τους.

Παίρνουμε στα χέρια μας την κατάσταση!

Να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να μην εφαρμοστούν στην πράξη!

Να εκφραστεί με κάθε τρόπο η αντίδραση των εργαζομένων!

Η επίθεση είναι παρατεταμένη, γι’ αυτό κι o αγώνας μας χρειάζεται να είναι μεγάλος και αποφασιστικός.

Ο εργοδοτικός γραφειοκρατικός συνδικαλισμός μόνο εμπόδια φέρνει στους εργαζόμενους. Πρέπει να απομονωθεί, να τσακιστεί η ξεπουλημένη λογική του.

Μέσα από συνελεύσεις στα σωματεία μας, επιτροπές αγώνα, οργανώνουμε τον αγώνα μας. Δουλεύουμε για να συγκροτηθεί ένας πλατύς συντονισμός συνδικάτων που θα παλέψει τα αιτήματα μας.

 

Καμία υποχώρηση στο καθεστώς φτώχειας, δουλειάς-σκλαβιάς που μας επιβάλλουν!

Σταθερή Εργασία για όλους, με Συλλογικές Συμβάσεις, μείωση των ωρών εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των ελαστικών μορφών υπερεκμετάλλευσης.

Απαγόρευση των απολύσεων. Μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Έλεγχοι και ποινές ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Μαζικές προσλήψεις για να μειωθεί η ανεργία.

-Όχι στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και του δημόσιου πλούτου. Νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, συγκοινωνίες, δημόσια αγαθά φθηνά και ποιοτικά για όλο το λαό. Μείωση των τιμών στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα φάρμακα.

Προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

-Κάτω τα χέρια από την απεργία. Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς. Ελεύθερος συνδικαλισμός. Σωματεία στα χέρια των εργαζομένων, έξω οι εργοδοτικές ορντινάντσες. Κατάργηση όλων των προνομίων της γραφειοκρατίας.

Στηρίζουμε και καλούμε σε κάθε αγωνιστική κι απεργιακή δράση των συνδικάτων απέναντι στην κατάθεση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου:

Παρασκευή 12/1 στην απεργία και τις συγκεντρώσεις που αποφάσισαν συνδικάτα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα,

Δευτέρα 15/1 στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα στο πλευρό των ταξικών συνδικάτων

 

Οργανωνόμαστε – Ανασυγκροτούμε ταξικά το εργατικό κίνημα!

Κερδίζουμε τη ζωή μας!

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s