Για την 24ωρη απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ

Μικρή ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων στους δήμους, στο ομόφωνο  κάλεσμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, για συμμέτοχη σε 24ωρη απεργία την Τέταρτη 22 Νοεμβρίου.

Η ομοσπονδία καλούσε σε δυο συγκεντρώσεις.

Μια στο υπουργείο παιδείας στο Μαρούσι στις 9 το πρωί όπου ανταποκρίθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι, με το συντεχνιακό- αντιδραστικό  αίτημα να μην περάσουν τα παιδιά ηλικίας  4-6 ετών στο δημόσιο Νηπιαγωγείο και η  δίχρονη προσχολική αγωγή  να περάσει  στους Παιδικούς σταθμούς.

Και μια με συγκριτικά μεγαλύτερη συμμέτοχη στις 12 το μεσημέρι  στο υπουργείο εσωτερικών στη σταδίου. Το συνδικάτο ΟΤΑ (ΠΑΜΕ) προσήλθε στη συγκέντρωση με ξεχωριστή πορεία από την Ομόνοια.  Στη διάρκεια της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Σκουρλέτη . Σύμφωνα με ορισμένα στελέχη της ομοσπονδίας που παραβρέθηκαν, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, ο υπουργός αποδέχτηκε πολλά από τα αιτήματα που τέθηκαν. Δεσμεύτηκε ότι, το αμέσως επόμενο διάστημα θα οριστούν εκπρόσωποι από το υπουργείο Εσωτερικών και την Ομοσπονδία, προκειμένου να ξεκινήσει συλλογική διαπραγμάτευση για να καλυφθεί προσωπικό, το οποίο δεν είχε συμπεριληφθεί στην προηγούμενη Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που αφορούσε το μόνιμο προσωπικό . Η σύμβαση που θα υπογραφεί  θα καλύπτει τους εργαζόμενους ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ σε ζητήματα που αφορούν  άδειες,  6ώρη εργασία για ορισμένες ειδικότητες. Ήταν κάτι που αναμενόταν αφού εκκρεμούσε από τον περασμένο  Ιούλιο, που υπογράφθηκε η σύμβαση για το μόνιμο προσωπικό.

Αναμένετε ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ που θα ενημερώνει τους εργαζόμενους.

οτα

Σχολιάστε