ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 5 ΜΗΝΕΣ! ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ!

Σε τροχαίο δυστύχημα έχασε τη ζωή του 23χρονος εργαζόμενος ντελίβερι σε καφέ στο Γαλάτσι, το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουλίου. Είναι ο τρίτος διανομέας που καταλήγει στην άσφαλτο τους τελευταίους 5 μήνες, μετά τον εργαζόμενο στα Mickel και τον διανομέα της DE-TOX στη Λάρισα.

Ο νέος διανομέας εργαζόταν στον κατάστημα που άνοιξε πρόσφατα η αδερφή του και το τραγικό περιστατικό γράφει μία ακόμα μαύρη σελίδα στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση που δίνουν οι εργαζόμενοι, στην εποχή της κρίσης. Υπογραμμίζει ότι η εργασιακή ζούγκλα που μας έχουν επιβάλλει, ο εντεινόμενος ανταγωνισμός του κεφαλαίου δημιουργούν όλο και πιο σκληρές συνθήκες εργασίας, με την ασφάλεια στη δουλειά να θεωρείται βαρίδι ή και πολυτέλεια.

Οι συνθήκες εργασίας των διανομέων αποδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο τη σύγχρονη βαρβαρότητα που επιβάλλεται στο εργασιακό τοπίο, την ανεξέλεγκτη εργοδοτική ασυδοσία που μεταχειρίζεται τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους, αδιαφορώντας μέχρι και για την ίδια τους τη ζωή.

Ειδικά ο κερδοφόρος, για τα αφεντικά, κλάδος του επισιτισμού διεκδικεί την πρωτιά στα εργασιακά κάτεργα: Μισθοί της πείνας, εξαντλητικά ωράρια, εντατικοποίηση των ρυθμών δουλειάς, αδιαφορία για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής κι ασφάλειας, για πολλούς εργαζομένους ανασφάλιστη εργασία.

Κερδοφορούν πάνω στο ξεζούμισμα των εργαζομένων, πλήρως καλυμμένοι από την κυβερνητική πολιτική, καθαροί εφαρμοστές του ευρωμνημονιακού εργασιακού πλαισίου που έχει επιβάλλει το κεφάλαιο. Διαλύουν τα όποια κεκτημένα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, αφήνοντας την εργοδοσία ανεξέλεγκτη χωρίς κανένα έλεγχο και υποχρέωση.

Η πρόσφατη μαζική απεργία των διανομέων έφερε με δυναμικό τρόπο στο προσκήνιο τα βασικά κι αναγκαία αιτήματα τους, καθώς αποτελούν όπως αποδεικνύεται ζήτημα ζωής και θανάτου:

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΝΑ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΝΟΜΩΝ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΝΣΗΜΑ ΒΑΡΕΑ ΚΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μόνο οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να βάλουν φρένο σ’ αυτήν την κατηφόρα. Χρειάζεται άμεσα μέτωπο όλων των εργαζομένων του κλάδου που θα προτάξει το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόνιμη, αξιοπρεπή και ασφαλή εργασία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s