ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17.5

Εργάτη/τρια, εργαζόμενε/η, άνεργε/η,

Τα παραμύθια τους έλαβαν τέλος. Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, αποτελεί ακόμα ένα βίαιο χτύπημα για τον κόσμο της εργασίας. Η παραφιλολογία για τα αντίμετρα και την προσδοκώμενη ανάπτυξη, δε μπορεί να κρύψει την αλήθεια.

Κυβέρνηση κι αντιπολίτευση δήθεν διαφωνούν αν θα τα ψηφίσουν ή όχι, ενώ στην πραγματικότητα κοντράρονται για το ποιος θα κρατάει το μαχαίρι στη σφαγή των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συμφωνία τσακίζει κι άλλο τους εργαζόμενους.

Σε αδρές γραμμές με τα νέα μέτρα που σκοπεύουν να περάσουν μας επιβάλλουν:Νέες μειώσεις συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου-επί της ουσίας μία σύνταξη το χρόνο μείον για τα χαμηλά εισοδήματα, περικοπές των επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, ακόμη και του επιδόματος θέρμανσης και της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες. Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων-κατάργηση του υπουργικού βέτο και της υποχρεωτικής υπουργικής έγκρισης που ίσχυε μέχρι τώρα. Άνοιγμα των καταστημάτων 30 Κυριακές ετησίως, προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Πρέπει να σπάσει αυτός ο φαύλος ευρωμνημονιακός κύκλος που έχουν φυλακίσει το λαό, για να τη βγάλει η αστική τάξη καθαρή από την κρίση της. Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική τόσο θα πλουτίζουν οι πλούσιοι και θα φτωχαίνουν οι φτωχοί. Η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης θα βαθαίνει, η εργοδοσία θα αποθρασύνεται κι άλλο. Μισθοί της πείνας, δουλειά χωρίς δικαιώματα, ανεργία, πλήρης αποσάθρωση κι ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, εντατικοποίηση της δουλειάς, ανασφάλεια, αυτός είναι ο σύγχρονος εργασιακός μεσαίωνας.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, δεν αρκεί να λέμε μόνο όχι στα νέα μέτρα, χρειάζεται να προτάξουμε τις ανάγκες μας για μια ζωή πραγματικά αξιοβίωτη, σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής. Σύμφωνα με τις δυνατότητες που προσφέρονται από τις σύγχρονες ανακαλύψεις και τις νέες τεχνολογίες και που μέσα στο εκμεταλλευτικό σύστημα διαστρεβλώνονται και στρέφονται ενάντια στον κόσμο της εργασίας.

Να απαιτήσουμε:

  • Να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  • Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, χωρίς μείωση των αποδοχών. Μείωση των ορίων ηλικίας για την σύνταξη. Για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων. Όχι στις ιδιωτικοποιησεις.
  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία-Ελεύθερος Συνδικαλισμός.

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται άμεσα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μόνο εμείς μπορούμε!

Να συσπειρωθούμε στα σωματεία, να συζητήσουμε συλλογικά, να πάρουμε την οργάνωση του αγώνα στις δικές μας πλάτες. Η ΓΣΕΕ, η συνομιλήτρια του ΣΕΒ, της Κυβέρνησης και του ΔΝΤ, ανήκει στο στρατόπεδο του «ναι», δε μπορεί ούτε να εκπροσωπήσει ούτε να αναλάβει τον αγώνα των εργατών. Χρειάζεται τώρα να ενισχυθεί η ταξική αγωνιστική ενότητα, η ταξική ανεξαρτησία του εργατικού κινήματος από το κράτος και την εργοδοσία. Να συγκρουστούμε με την γραφειοκρατία, να υπερβούμε τον κομματικό συνδικαλισμό.

Οι εργαζόμενοι και οι δυνάμεις που θέλουμε να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε πολυδιασπασμένα και σε μοναχικούς δρόμους, με ξεχωριστα αιτήματα, συγκεντρώσεις και σχεδιασμούς, χωρίς κοινή δράση, παρά τις διαφορές μας. Τώρα είναι ανάγκη περισσότερο απο ποτέ να να χτίσουμε ένα ανεξάρτητο, μαζικό, αγωνιστικό ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ, που θα συγκρουστεί με την εργοδοσία στους χώρους δουλειάς, με την πολιτική του κεφαλαίου και τους κάθε χρώματος εκπροσώπους της. Ένα μέτωπο που θα ξεκινάει από τους χώρους δουλειάς με επιτροπές αγώνα, ταξικά σωματεία, με στόχο έναν ενιαίο ταξικό συντονισμό, όπου θα έχουμε τον πραγματικό λόγο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι . Ένα μέτωπο που θα εκφράζει τα ταξικά μας συμφέροντα και θα τα παλέψει μέχρι τέλους.  .

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s