Έφυγε από την ζωή ο Νίκος Στεφανής

Ο Νίκος Στεφανής δεν είναι πλέον κοντά μας.

Η φυσική του απουσία θα μας είναι ασφαλώς πολύ μεγάλη, όμως η κληρονομιά αξιών και στάσης ζωής που μας αφήνει, θα μας συντροφεύουν και θα καθοδηγούν τα βήματα και τις επιλογές της Πανελλαδικής Ανεξάρτητης Ταξικής Εργατικής Κίνησης, στην ίδρυση της οποίας ο Νίκος πρωτοστάτησε, τροφοδοτώντας την με πλούτο σκέψεων και εμπειριών.

Η αναζήτηση της επαναθεμελίωσης της εργατικής πολιτικής στην εποχή μας, της δημιουργίας ενός αυθεντικού εργατικού κινήματος της ταξικής χειραφέτησης, μακριά από διαχωρισμούς που επιβάλει στην τάξη η αστική πολιτική και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, οδήγησαν το Νίκο στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την δημιουργία της ΠΑΤΕΚ.

Η πορεία της ζωής του, με κορυφαία πράξη ταξικού συμβολισμού, τη μεταφορά του νεκρού ναυτεργάτη στο γραφείο του τότε Υπουργού Ναυτιλίας, δεν μας εμπνέουν απλά, αλλά τροφοδοτούν τις ευθύνες τις δικές μας αλλά και ειδικά της νέα γενιάς, τιμώντας τον, να υπερκαλύψουν το κενό του στην αναζήτηση της κόκκινης κλωστής  της εργατικής πολιτικής στα συλλογικά μορφώματα της εργατικής τάξης, στο δρόμο της ενότητας για την κοινωνία της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Απευθυνόμενοι στην σύντροφό και τα παιδιά του τους λέμε πως ο Αετός δεν θέλει θρήνους. Ποτέ δεν θα πάψει να αναζητά μέσω αυτών, τα ύψη και την μεγαλοπρεπή ορμή του ουρανού. Εξ άλλου που ξέρεις ποιους άλλους αητούς θα συναντήσει στο τελευταίο του πέταγμα, τους Κωστήδες, τους Γιώργηδες και τόσους άλλους…

Σύντροφε Νίκο καλό σου ταξίδι…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s