ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

Στις 25 Νοέμβρη 2016 έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος επαναστάτης Φιντέλ Κάστρο, στα 90 του χρόνια. Ο θρυλικός ηγέτης της Κούβας θα μείνει για πάντα στη συλλογική συνείδηση των εργαζομένων όλου του κόσμου, ιστορικό σύμβολο για τους αγώνες των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση, για ψωμί κι ελευθερία.

Οι εργαζόμενοι αποχαιρετούμε το Φιντέλ με τη γροθιά μας υψωμένη! Με τη σκέψη μας στους μεγάλους επαναστατικούς αγώνες του 20 ου αιώνα, κρατάμε την ιστορική εμπειρία και παίρνουμε θάρρος για τις σύγχρονες αναμετρήσεις ενάντια στην αντιδραστική επέλαση του κεφαλαίου.

Την εποχή της πιο βαθιάς σήψης του καπιταλισμού και της όσο ποτέ άλλοτε κοινωνικοποιημένης και τεχνολογικά αναπτυγμένης εργασίας, φάρο ελπίδας για όλη την ανθρωπότητα μπορούν να αποτελέσουν μόνο οι νέες επαναστάσεις της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, για την ανατροπή του υπάρχοντος οικονομικού-κοινωνικού συστήματος.

Μεγάλη ανάγκη σήμερα, στην οποία μπορούν να συμβάλλουν όλες οι πρωτοπόρες ταξικές δυνάμεις, είναι η οικοδόμηση μίας πλατιάς αγωνιστικής ταξικής ενότητας για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, την αναχαίτιση των βάρβαρων πολιτικών του
κεφαλαίου. Για ψωμί, δουλειά, αξιοπρέπεια. Για την ανάπτυξη ενός δημοκρατικού ανεξάρτητου ανατρεπτικού μετώπου των εργατικών και λαϊκών αγώνων κι ενός νέου διεθνισμού των λαών!

Hasta la victoria siempre… Μέχρι την τελική νίκη

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s