ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

Το σωματείο μας μαζί με τους συλλόγους γυναικών Πειραιά <>, το σύλλογο γυναικών Κερατσινίου- Δραπετσώνας <> (μέλη της ΟΓΕ), τις ομάδες γυναικών Πετραλώνων, Αμπελοκήπων και Νέου Κόσμου (μέλη της ΟΓΕ), καθώς και με τις λαϊκές επιτροπές και τα εργατικά σωματεία των παραπάνω περιοχών παίρνουμε την πρωτοβουλία για την οργάνωση μαζικής-μαχητικής κινητοποίησης στο Σύνταγμα την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου ώρα: 17.00μ.μ.

Μπροστά στον κίνδυνο για το περαιτέρω κλείσιμο των παιδικών σταθμών που διαχειρίζεται το ίδρυμα <> αποφασίζουμε να συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα μας ενάντια στη διοίκηση του ιδρύματος και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. που εδώ και χρόνια αδιαφορούν, και αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς παιδικούς σταθμούς και τους εργαζόμενους απλήρωτους για πολλούς μήνες.
Όλοι εμείς ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην εκβιαστική και απαράδεκτη απόφαση της νέας διοίκησης του ιδρύματος να προχωρήσει στο κλείσιμο της παιδικής στέγης στο Θησείο (Αργέντειος) δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στα δικαιώματα εργαζομένων, γονέων και παιδιών. Οι εργαζόμενοι και οι φορείς απαιτούμε και την επαναλειτουργία της στέγης στο Κερατσίνι ( ΚΡΩΣΦΗΛΔ).
Απέναντι σε μια ασύδοτη και ανάλγητη εργοδοσία που εκβιάζει και κλείνει τους παιδικούς σταθμούς, αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν κόστος και βαρίδιο, οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους έχουν αποδείξει ότι παλεύουν, και θα συνεχίσουν τα αγωνίζονται με στόχο την πλήρη εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σταθμών, για να μη μείνει κανένα παιδί στο δρόμο, για την κατάργηση των τροφείων που επιβάλουν οι δήθεν ‘φιλάνθρωποι’ της διοίκησης
Η στάση της νέας διοίκησης , καθώς και η συνεχιζόμενη αδιαφορία της κυβέρνησης και του υπουργείου εργασίας αποτελεί πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες καθώς με τη στάση της μετατρέπει το δικαίωμα των παιδιών για προσχολική αγωγή σε δήθεν φιλανθρωπία ενώ καταδικάζει τους εργαζόμενους σε μόνιμη απληρωσιά και εξαθλίωση, ενώ αρνείται προκλητικά να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των φορέων και του σωματείου μας γιατί δε θέλει να δώσει λύση! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ όχι μόνο δεν ανέτρεψε το αντεργατικό πλαίσιο όπως έλεγε, αλλά το διεύρυνε ακόμα περισσότερο με στόχο να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργοδοτών , αφήνοντας τους να αλωνίζουν ελεύθερα και να τσακίζουν τα εργατικά δικαιώματα.
Η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα όλων των παιδιών και είναι υποχρέωση του κράτους να την παρέχει ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. Απαιτούμε δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς.
Διεκδικούμε:
• Να περάσει η ευθύνη των παιδικών σταθμών, η περιουσία του ιδρύματος <> και οι εργαζόμενοι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αντίστοιχους Δήμους Αθηνών, Πειραιά και Κερατσινίου-Δραπετσώνας
• Να ανοίξουν τώρα οι ‘στέγες’ σε θησείο και Κερατσίνι!
• Να εξασφαλιστεί με ευθύνη της κυβέρνησης η εύρυθμη λειτουργία όλων των παιδικών στεγών.
• Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
• Να μην εφαρμοστεί η προκλητική απόφαση του ΟΜΕΔ που μειώνει περαιτέρω τους μισθούς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 23/11 /2016 ΩΡΑ 17.00

Νοέμβρης 2016
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Α.Π.Π.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s