ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Teleperformance

Η Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση συμπαρίσταται στους συναδέλφους μας στη Teleperformance και καταγγέλλει τις διοικήσεις των εταιριών Teleperformance και Wind για τις απολύσεις και τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν σε ένα κλάδο που όσο αυξάνει τα κέρδη του τόσο εξαθλιώνει τους εργαζόμενους.

Η Teleperformance κρύβετε πίσω από την χιλιοειπωμένη ατάκα της παραγωγικότητας για να κάνει απολύσεις αλλά η αλήθεια είναι άλλη, διώκει το δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλισμό. Διώκει το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να είναι στον χώρο δουλειάς του αξιοπρεπής, να παλεύει για τα δικαιώματα του, να μην είναι έρμαιο του κάθε επόπτη και προϊσταμένου, του κάθε αφεντικού και των ορέξεων του.
Βρίσκουν έφορο έδαφος αφού η επίθεση Κυβέρνησης – ΕΕ και εργοδοτών έχει κάνει ερείπια οποιαδήποτε έννοια εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Δεν μπορούν να ανεχτούν τα σύγχρονα κάτεργα της υψηλής τεχνολογίας την συνδικαλιστική δράση, για αυτό και η Teleperformance απολύει και μέλος του κλαδικού σωματείου ΣΕΤΗΠ που απέργησε στην πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου. Η Teleperformance είναι γνωστή για τους χαμηλούς μισθούς, για την επισφάλεια με μηνιαίες συμβάσεις και με μεταφορές από εταιρία σε εταιρία. Σε κάθε ευκαιρία εντατικοποιεί τους όρους εργασίας με κάθε τρόπο και έχει θεσπίσει σχεδόν αναγκαστικές υπερωρίες τις οποίες αμείβει με ticket restaurant!
Η απάντηση μας πρέπει να είναι μαζική, ενωτική και ταξική. Όσο όμορφα και αν ντύνουν τα κάτεργα τους, όσα φύκια για μεταξωτές κορδέλες και αν μας πουλάνε τα αφεντικά του κλάδου πρέπει να μας βρουν μπροστά τους. Να συγκροτήσουμε την αντεπίθεση μας στους χώρους δουλειάς φτιάχνοντας μαχητικά επιχειρησιακά σωματεία, στηρίζοντας τα υπάρχοντα και συμμετέχοντας στο κλαδικό. Να ανασυγκροτήσουμε ταξικά το νικηφόρο εργατικό κίνημα μακριά από κάθε λογής γραφειοκράτες για να ανατραπεί συνολικά η επίθεση.
Απαιτούμε:
• Tην άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων.
• Τέλος στο καθεστώς των εργολαβιών, των επινοικιαζόμενων καθώς και των επισφαλών συμβάσεων
• Αξιοπρεπείς μισθούς ,συλλογική σύμβαση, σεβασμό στα ωράρια, στα ρεπό ,στις άδειες
• Συνδικαλιστικές ελευθερίες

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s