ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4 ΚΟΖΑΝΗ
ΤΗΛ-ΦΑΞ: 24610 30668 http://www.seenerga.wordpress.com e-mail seenerga@yahoo.gr

Καταδικάζουμε τις εργοδοτικές αντιλαϊκές παρεμβάσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Τα μέλη του ΣΕΕΝ Εργατική Αλληλεγγύη και η πλειοψηφία των εργαζομένων στη ΔΕΗ κα-ταδικάζουμε απερίφραστα τις άχαρες, εργοδοτικές, αντιλαϊκές παρεμβάσεις του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη ενάντια στους άνεργους και στους φτωχό-ποιημένους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέρ-γους και στα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και ε-παναδιατυπώνουμε την παλιότερη πρότασή μας προς την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ Να μην πληρώνουν ηλεκτρικό ρεύμα οι άνεργοι για όλο το διάστημα της ανεργίας τους κα-θώς και οι άποροι συμπατριώτες μας.

Και επειδή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, στο σύνολό του ο εργοδοτικός Συνδικαλισμός, κυβερ-νητικοί και διοικητικοί παράγοντες στάζουν κροκοδείλια δάκρυα για τα οικονομικά της ΔΕΗ τους προτείνουμε για να λύσει η ΔΕΗ τα οικονομικά της προβλήματα τα αυτονόητα:
1. Να κόψει αμέσως το ρεύμα στον Μυτιληναίο και στους άλλους βιομήχανους αν δεν πληρώσουν τα τεράστια χρέη τους προς τη ΔΕΗ.
2. Να σταματήσουν να δίνουν ρεύμα στους βιομήχανους 100% κάτω από το κόστος παραγωγής της ΔΕΗ, λεφτά που καλούνται να πληρώσουν οι οικιακοί καταναλωτές.
3. Να σταματήσουν τις κρυφές επιδοτήσεις της ΔΕΗ και των καταναλωτών προς το κεφάλαιο (ΟΤΣ, ΑΔΙ, ΕΤΜΕΑΡ, Ρυθμιζόμενες χρεώσεις κλπ)
4. Να κόψουν αμέσως το ρεύμα στη ΝΔ αν δεν πληρώσει τα χρέη της προς τη ΔΕΗ που ξεπερνάν τις 500.000 Ευρώ.
5. Να κόψουν πρώτα το ρεύμα από τις Βίλες και τις θερμαινόμενες πισίνες
6. Να βγουν από το λογαριασμό της ΔΕΗ όλες οι επιπλέον χρεώσεις που δεν αφοράν κατανάλωση ρεύματος (Δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κλπ) για να μπορεί ο ίδιος ο πολίτης να θέσει προτεραιότητες στις πληρωμές του.
Θα μπορούσαμε να κάνουμε και άλλες προτάσεις για λύση των οικονομικών της ΔΕΗ αλλά το κύριο είναι ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, δεν μπορεί κανείς να ζήσει πλέον χωρίς αυτό γι αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί από κανέναν άνεργο, από κανέναν συντα-ξιούχο, από κανέναν φτωχοποιημένο εργαζόμενο! Οι συνάδελφοί μας στον ΔΕΔΗΕ και σε ολόκληρη τη ΔΕΗ (όπως και στο παρελθόν) θα σταθούν αλληλέγγυοι στον δοκιμαζόμενο λαό μας και δεν θα κόψουν το ρεύμα από κανένα λαϊκό σπίτι.

ΔΕΗ 100% Δημόσια προς όφελος του λαού και όχι των βιομηχάνων
Κοζάνη 15/11/2015
Το Γραφείο Τύπου του ΣΕΕΝ “Εργατική Αλληλεγγύη”

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s