ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι
Το τελεσίγραφο των δανειστών, για συνέχιση ουσιαστικά του ίδιου δρόμου των μνημονίων, της ύφεσης και της λιτότητας τον οποίο πορεύτηκαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις από το 2010, επέφερε την έστω και καθυστερημένη έκρηξη της σημερινής κυβέρνησης. Η απόφαση για την διενέργεια δημοψηφίσματος για την έγκριση ή απόρριψη της πρότασης των δανειστών, ανέδειξε το πλήρες αδιέξοδο της κυβερνητικής γραμμής.

Η πολιτική αφετηρία της κυβέρνησης για πάση θυσία παραμονή στην ευρωζώνη και την Ε.Ε., καθώς επίσης και η συνεχής βήμα-βήμα εγκατάλειψη των προεκλογικών της εξαγγελιών για αντιμνημονιακή πολιτική και λήψη μέτρων οικονομικής ανάπτυξης και ανακούφισης των χειμαζόμενων εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, οδήγησε στο να φτιαχτεί με τις συνομιλίες μια πραγματική θηλιά στο λαιμό του λαού μας και έδωσε στους τοκογλύφους την ευκαιρία να προτείνουν εξευτελιστική συμφωνία υποταγής και φτωχοποίησης της χώρας. Η πεντάμηνη διαπραγμάτευση με την τρόικα απέδειξε καθαρά ότι Δ.Ν.Τ και Ε.Ε. σημαίνουν μνημόνια, τεράστια ανεργία, φτώχια, εργασιακή βαρβαρότητα, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας.
H διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στις 5/7/2015 είναι αποτέλεσμα των λαϊκών αντιδράσεων, της οργής των λαϊκών στρωμάτων, εμφανούς όσο και βουβής πολλές φορές, για να μπει τέρμα στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Το δημοψήφισμα δεν θα γίνει σε κανονικές και ομαλές συνθήκες, ψύχραιμης σκέψης και επιλογής των εργαζόμενων και του λαού μας. Οι Ευρωπαίοι κυρίαρχοι, μαζί με το ΔΝΤ, οι δυνάμεις της χρηματιστικής ολιγαρχίας του τόπου, σε πλήρη συμπαράταξη με τα κόμματα της προηγούμενης 40άχρονης και πλέον διαπλοκής (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ), θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το λαό, ώστε να μην απαντήσει με ένα καθολικό ΟΧΙ απόρριψης μιας συμφωνίας συνέχισης του εξευτελισμού, της υποταγής και της φτωχοποίησης της χώρας και των εργαζομένων. Βασικοί μοχλοί μιας τέτοιας τρομοκράτησης, θα αποτελέσουν οι εκβιασμοί και τα μέτρα των δανειστών μέσω των μηχανισμών της Ε.Ε. και της ΕΚΤ, για συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και έλλειψης χρηματικής ρευστότητας.
Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,
Αν και η πολιτική αφετηρία της κυβέρνησης, να αναζητήσει έναν έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές χωρίς την άμεση αμφισβήτηση του Ευρώ και της Ε.Ε. έδωσε στην πλευρά των δανειστών το δικαίωμα για την σημερινή αντιδραστική αντεπίθεση, εν τούτοις εμείς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, πρέπει να πάρουμε την τύχη και την προοπτική της ζωής στα δικά μας χέρια. Χωρίς να παραβλέπουμε τις αδυναμίες και τα κενά που έχει η κυβερνητική πρόταση, πρέπει με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος και με την καθολική συμμετοχή μας να ενισχύσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εργατική αντεπίθεση ενός ανεξάρτητου ταξικού εργατικού κινήματος που θα επιμείνει σαν πρώτο βήμα στην υλοποίηση ενός προγράμματος ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων.

• ΟΧΙ στην πρόταση δουλείας της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ
• Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στη λιτότητα και σε κάθε λογής μνημόνια, σε κάθε υποχώρηση της κυβέρνησης στους εκβιασμούς των δανειστών.
• Επιμένουμε στη διαγραφή του χρέους, όχι στο ευρώ και την ΕΕ, ως το πρώτο βήμα για ρήξη και έξοδο.
• Έχουμε το δίκιο. Παλεύουμε για να ζήσουμε. Παλεύουμε για να νικήσουμε.

mail: protaptek@yahoo.gr pas@syte.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s