ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤEΙΩΝ

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

 

Η ταξική κίνηση καταγγέλλει την παρέμβαση της αστυνομίας στην προχθεσινή συνεδρίαση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα. Σε αυτήν, εμφανίστηκαν προκλητικά ένστολοι αστυνομικοί –μετά από διαταγή, όπως παραδέχτηκε ο διοικητής τους- για να ελέγξουν, όπως ανέφεραν, την τήρηση «του νόμου και της τάξης». Η προσπάθεια αυτή είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα του πολέμου που έχουν κηρύξει η αστική τάξη και η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς τους: μετά από τρία αλλεπάλληλα μνημόνια που απειλούν με γενοκτονία την εργατική τάξη, τις μόνιμες πια δικαστικές κηρύξεις των κλαδικών απεργιών σε παράνομες και καταχρηστικές, τις διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων που αντιστέκονται, η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού, θέτει υπό αμφισβήτηση το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα του «συνέρχεσθε».

Το συνολικό μέγεθος της επίθεσης –επικοινωνιακό και κατασταλτικό- ενάντια, όχι πια σε οποιαδήποτε κινητοποίηση των εργαζομένων, αλλά σταδιακά σε οποιαδήποτε προσπάθεια προετοιμασίας μιας κινητοποίησης, καταδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει σε όλες τις πλευρές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής τη δικτατορία του κεφαλαίου. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, καταδεικνύει και τον πανικό τους, καθώς εκτιμούν πως ένα μεμονωμένο εργατικό σκίρτημα μπορεί να μετατραπεί σε ένα μεγάλης έκτασης εργατικό κίνημα διεκδίκησης και ανατροπής.

Το μήνυμα το λάβαμε: η κάθε εργατική διεκδίκηση θα ελέγχεται και -εφόσον διευρύνεται- θα ποινικοποιείται. Καμία όμως κυβέρνηση και κανένας μηχανισμός δεν θα μπορέσει να σταματήσει την ενωτική και μαζική αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Και για αυτή την αντεπίθεση, ως Ταξική Κίνηση και ως εργαζόμενοι και μέλη των σωματείων μας, δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε να σχεδιάζουμε και αυτό είναι το δικό μας μήνυμα απέναντι σε ΠΑΣΟΚ -ΝΔ –ΔΗΜΑΡ αλλά και Ε.Ε. –Δ.Ν.Τ.

 

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ   2013

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s