ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

Τη στιγμή που η συγκυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κλυδωνίζεται, η 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία  δείχνει ότι η συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και των πολυποίκιλων αγωνιστικών εκδηλώσεων όπως η σημερινή μπροστά στην Βουλή, μπορεί να μας οδηγήσουν σε μια πρώτη αποφασιστική νίκη, στην αποτροπή ψήφισης και εφαρμογής των αντιδραστικών μέτρων του τρίτου κατά σειρά μνημονίου. Η θέληση που εκφράζεται μέσα από τη 48ωρη πανελλαδική απεργία, αποτελεί το εφαλτήριο συνέχισης και κλιμάκωσης των απεργιακών αγώνων, ακόμη κι αν η μειοψηφική στο λαό και αποδυναμωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αγνοώντας τις κοινωνικές αντιδράσεις, προχωρήσει  ουσιαστικά με την ψήφισή τους σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα! Με την συμπαράταξη των μαχόμενων κλάδων, των ομοσπονδιών και των συντονισμών των πρωτοβάθμιων σωματείων, μπορούμε και πρέπει να προχωρήσουμε αγωνιστικά-απεργιακά μέχρι την νίκη!

–          Όχι στις απολύσεις, την εξαθλίωση και την ανεργία. Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις. Καμιά μείωση στις αποζημιώσεις, σε μισθούς και συντάξεις. Αυξήσεις για να ζούμε αξιοπρεπώς, ριζική μείωση του χρόνου εργασίας και δημόσιες επενδύσεις για μαζικές νέες θέσεις εργασίας.

–          Ριζική μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες. Ριζική αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις τράπεζες, τις πολυεθνικές και τους εφοπλιστές.

–          Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Εθνικοποιήσεις και κρατικοποιήσεις με εργατικό και λαϊκό έλεγχο των τραπεζών, των πολυεθνικών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, στην προοπτικής της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής. Δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.

–          Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων. Παύση πληρωμών στους πιστωτές, μονομερής αδιαπραγμάτευτη διαγραφή του δημόσιου χρέους. Διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των λαϊκών νοικοκυριών στις τράπεζες.

–          Έξω η τρόικα ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ. Εργατική και λαϊκή εθνική κυριαρχία.

–          Καμιά σκέψη για αντιδημοκρατική εκτροπή κατά του λαού. Όχι σε κάθε αντιδημοκρατικό μέτρο κατά των εργατικών λαϊκών ελευθεριών και της δημοκρατικής ενημέρωσης. Έξω η αστυνομία και ο στρατός από τις διαδηλώσεις.

–          Να πέσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου με αγώνες.

 

Μπορούμε να νικήσουμε, να επιβάλουμε ρήξεις και κατακτήσεις!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

Με τον κοινό και συντονισμένο  αγώνα ΟΛΩΝ  – Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και όλων των συνδικαλιστικών φορέων και κινήσεων που επιδιώκουν την ανατροπή των μνημονίων και της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα – υπερβαίνοντας τη γραφειοκρατία και τους σχεδιασμούς της  μπορούμε να νικήσουμε. Να προκαλέσουμε βαθιά ρήγματα στην πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, να καταργήσουμε τα μνημόνια και την αντεργατική φρενίτιδα της πολιτικής τους. Αποτρέποντας λογικές εκλογικών κοινοβουλευτικών αυταπατών ή κομματικής ιδιοποίησης των αγώνων, μπορούμε να προστατευτούμε από τη βαθιά καπιταλιστική κρίση και με τους εργαζόμενους και τον λαό στο προσκήνιο, να ανοίξουμε το δρόμο για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας μας με δικαιοσύνη και ισονομία, χωρίς κρίσεις, εκμετάλλευση, φτώχια και ανεργία.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012                   

Πανελλαδικη Ανεξαρτητη Ταξικη Εργατικη Κινηση

                                                                                                                

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s