ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΦΟΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΜΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

 

 Η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), πλήρως υποταγμένη στα κελεύσματα του ΣΕΒ, των Τραπεζιτών, των ξένων δανειστών και της τρόικα, έντρομη μπροστά στην ογκούμενη εργατική-λαική αγανάκτηση, προσφεύγει και πάλι στην βία και τον αυταρχισμό. Με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ στην χώρα μας, προσφεύγει ουσιαστικά στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί από τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς. Μετά τις δεκάδες συλλήψεις εργαζομένων και συνδικαλιστών που έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη, έχουμε την προσφυγή σε πρωτοφανή μέτρα αναστολής ουσιαστικά του Συντάγματος και κατάργησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων και του λαού μας.

Όσοι νομίζουν ότι με τον εντεινόμενο αυταρχισμό του κράτους και των μηχανισμών του θα κάμψουν τη δίκαιη λαϊκή οργή, είναι γελασμένοι.  Τα μέτρα αστυνομοκρατίας της πρωτεύουσας που εξαγγέλθηκαν ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ πρέπει να πάρουν την απαιτούμενη απάντηση με τη συμμετοχή χιλιάδων και χιλιάδων εργαζομένων και λαού στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις.

 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

 

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

 

Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας. Οι εργάτες και οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε τον αγώνα στα δικά μας χέρια, ενωτικά, ταξικά. Ο αγώνας μας πρέπει να κλιμακωθεί και να δοθεί πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα διεκδικήσεων, να ξεφύγει από τα γραφειοκρατικά πλαίσια που επιβάλλουν  οι συνεννοήσεις παραταξιακών γραφείων, οι ανούσιοι διαχωρισμοί και οι μικροπολιτικές στοχεύσεις. Η απάντησή μας στην Μέρκελ, την τρόικα και την τρικομματική κυβέρνηση, πρέπει να εντάσσεται σε συγκεκριμένο στρατηγικό  σχέδιο, που μέσα από τον συνεχή και παρατεταμένο απεργιακό μας αγώνα, θα στοχεύσουμε στην ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να ανατραπεί και  να λογοδοτήσουν στον λαό και τους εργαζόμενους, όλοι όσοι οδήγησαν την χώρα στην σημερινή κατάσταση.

 

  • Δεν μας τρομοκρατούν με την αστυνομοκρατία, τον αυταρχισμό και την βία.  
  • Δεν παζαρεύουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.
  • Δεν υποτάσσουμε τις ανάγκες μας στα μνημόνια και τα νομοθετήματά τους.
  • Δεν παραχωρούμε ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους από το τραπέζι της οικογενείας μας.
  • Να φύγει η τρόικα, να μην ψηφιστεί νέο Μνημόνιο, να ανατραπούν οι νόμοι τους.
  • Να διαγραφεί το χρέος, να μην πληρωθούν οι τοκογλύφοι, εθνικοποίηση των τραπεζών, εργατικός έλεγχος στις επιχειρήσεις που παρουσιάζουν οικονομικό πρόβλημα, απαλλοτρίωση τους χωρίς αποζημίωση και δήμευση της περιουσίας των ιδιοκτητών. Να μην κλείσουν επιχειρήσεις για να έχουμε όλοι μεροκάματο και προκοπή.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ-ΜΑΖΙΚΑ-ΤΑΞΙΚΑ

ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

 

 

 

protaptek@yahoo.gr         pas@syte.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s