ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Νέες και Νέοι,

 

Ο Φετινός γιορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς πραγματοποιείται σε συνθήκες μιας νέας «ασύμμετρης» τρομοκρατικής επίθεσης του κεφαλαίου σε όλα τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην χώρα μας, μέσα στα  δυο χρόνια πολιτικής των μνημονίων και της τρόικα, το εισόδημα, οι συνθήκες εργασίας, όλοι οι όροι ζωής και οι ελευθερίες μας έχουν υποστεί σημαντικά πλήγματα. Η  ανεργία ξεπέρασε το 1.200.000 ανέργους, βυθίζοντας στη φτώχεια χιλιάδες εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Η εργατική τάξη και ο λαός της χώρας μας, με την ασίγαστη, πολύμορφη και πρωτοφανή, για την Ευρώπη, αντίσταση, εδώ και δυο χρόνια, κατάφερε να καθυστερήσει ορισμένα μέτρα, συνέβαλε αποφασιστικά στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, βάζοντας σε κρίση το σύστημα διακυβέρνησης. Ωστόσο, δεν κατάφερε να αποτρέψει την επέλαση της επίθεσης. Αιτία για αυτό είναι ότι εκτός άλλων, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, χρόνια παραδομένο στο ρεφορμισμό και την εξαγορασμένη και διεφθαρμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, βρέθηκε απροετοίμαστο μπροστά στην καπιταλιστική κρίση και την επίθεση του κεφαλαίου. Με ηγεσίες όπως αυτές  των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που χρόνια μας οδηγούν στην μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, κατέστη αδύνατη η αξιοποίηση των μεγάλων αγώνων της περιόδου.

Στην σημερινή εποχή, απαιτείται  να  προβάλουμε  και να διεκδικήσουμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων μας, να δώσουμε  την μάχη όχι μόνο από το  πεδίο της  αντίστασης, αλλά με ανατρεπτική προοπτική και ένα νέο όραμα μιας άλλης δίκαιης, ανθρώπινης και σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Νέες και Νέοι,

Το μεγάλο και σπουδαίο καθήκον, της συγκρότησης ενός εργατικού προγράμματος απάντησης στην καπιταλιστική κρίση και τους εκβιασμούς κυβέρνησης, εργοδοτών, τραπεζιτών, εφοπλιστών και τρόικα,   πρέπει να γίνει υπόθεση των πρωτοπόρων εργατών, εργαζομένων και νέων. Η Πρωτοβουλία μας καλεί όλους σε  ένα εργατικό και παλλαϊκό μέτωπο διεκδίκησης και  ανατροπής, που θα πάρει στα χέρια του την υπόθεση του αγώνα. Θα παραμερίσει τον υποταγμένο συνδικαλισμό και θα ξεπεράσει όλες τις διαιρέσεις, τον κατακερματισμό, την κομματική περιχαράκωση και την παραταξικοποίηση των μαχόμενων δυνάμεων. Με ένα νέο πνεύμα ανεξάρτητης ταξικής αγωνιστικής ενότητας και ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος και με ένα σύγχρονο εργατικό πρόγραμμα, να οργανώσουμε τον αγώνα για την επιβίωση, τη σωτηρία και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και του λαού μας. Να συμβάλλουμε όλοι στην συγκρότηση ενός εργατικού προγράμματος που εκτός άλλων θα αναφέρει:

● Έξω η τρόικα, κατάργηση όλων των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης και όλων των μέτρων που συνδέονται με αυτά.

● Εδώ και τώρα παύση πληρωμών και διαγραφή του δημόσιου χρέους.

● Εθνικοποίηση – κρατικοποίηση όλων των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για την παραγωγή, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο.

● Δημόσιες επενδύσεις υπέρ των εργατικών και λαϊκών αναγκών και με προστασία του περιβάλλοντος, για δημιουργία θέσεων εργασίας, κάτω από κοινωνικό έλεγχο, ώστε να μη διασπαθίζεται το δημόσιο χρήμα.

● Φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, χτύπημα της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος. Έλεγχος στο πολιτικό χρήμα, των  offshore εταιρειών και αυτών που κατατέθηκαν στις τράπεζες του εξωτερικού. Φορολογία και αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, μέτρα ανακούφισης των εργατικών νοικοκυριών από την τοκογλυφική πολιτική δανείων και καρτών των τραπεζών.

● Δημόσια, δωρεάν και ποιοτική υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση

● Πραγματική δημοκρατία που θα πηγάζει από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

● Έξοδος από το ευρώ, ανυπακοή, ρήξη και αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Νέες και Νέοι,

Με το βλέμμα στραμμένο στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες της επόμενης ημέρας, μπορούμε και με την ψήφο μας να συμβάλουμε στην αποσταθεροποίηση της επίθεσης, καταδικάζοντας αποφασιστικά το «μαύρο μνημονιακό μέτωπο» της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της Ντόρας, μαυρίζοντας και λέγοντας όχι στα δήθεν αντιμνημονιακά κόμματα. Το κυβερνητικό πρόγραμμα της νέας σαρωτικής επίθεσης είναι ήδη γραμμένο στο «Μνημόνιο 2» και τη Δανειακή Σύμβαση. Η Πρωτοβουλία μας πιστεύει ότι, μπροστά στη νέα σαρωτική επίθεση μετά τις εκλογές, όλα τα ταξικά και αγωνιστικά σωματεία, συνδικάτα, επιτροπές βάσης, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, ανεξάρτητα από το αν ανήκουν στο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, το ΠΑΜΕ ή τη ΓΣΕΕ, πρέπει και μπορούν την επόμενη μέρα  να ενωθούν στη δημιουργία ενός ενιαίου ταξικού και αγωνιστικού συντονισμού.  Ιδιαίτερη ευθύνη επωμίζονται για αυτό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που πρέπει να υπερβούν την κομματική περιχαράκωση, αλλά και οι δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης, που πρέπει να χειραφετηθούν πλήρως από την  συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, συμβάλλοντας εκτός άλλων και στην:

Υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων χωρίς καμία μείωση μισθών και προστασία των ανέργων, με πάλη για να πάρουμε, βήμα-βήμα, πίσω όλα τα κλεμμένα των Μνημονίων. Διεκδικώντας σε μια πορεία με ένα σχέδιο αντεπίθεσης, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, ριζική μείωση του χρόνου εργασίας και σταθερή, δημιουργική δουλειά για όλους. Με αυτή την προοπτική, μπορούμε να σταματήσουμε τη μαζική και εξευτελιστική υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Δημοκρατική υπεράσπιση των συνδικάτων, ειδικά αυτών που αγωνίζονται και πρώτα από όλα της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Γενικότερα, υπεράσπιση και διεύρυνση όλων των εργατικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, του δικαιώματος στην απεργία, τη διαδήλωση, την κατάληψη, ενάντια στην αστυνομοκρατία, την κρατική και παρακρατική βία, τον εργοδοτικό δεσποτισμό, τις απολύσεις, τη δικαστική αυθαιρεσία και την τηλεοπτική τρομοκρατία.

Ο άμεσος, σκληρός και δύσκολος αγώνας μας για να νικήσει, πρέπει να εμπνέεται από την πίστη στις νέες, μεγαλύτερες από ποτέ, δυνατότητες της σύγχρονης εργατικής τάξης να απελευθερωθεί από τα δεσμά της μισθωτής εργασίας. Να πάρει την εξουσία, την παραγωγή και τον πλούτο στα χέρια της και να οικοδομήσει μια νέα κοινωνία με ειρήνη, ελευθερία και ισότητα, απελευθερώνοντας, μαζί με τον εαυτό της, την επιστήμη, τον πολιτισμό και τη φύση από το κέρδος, τον καπιταλισμό, τις κρίσεις και τους πολέμους του.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
για τη δημιουργία μιας

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s