ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

 ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Ο φετινός γιορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς θα γίνει λίγο πριν τη μεγαλύτερη επίθεση του κεφαλαίου σε όλα τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού της χώρας μας. Μπροστά μας βρίσκεται η κορύφωση μιας πρωτόγνωρης κοινωνικής σύγκρουσης με διεθνή επίδραση, που θα διαρκέσει πολύ και θα σφραγίσει το μέλλον πολλών γενιών.

Η Πρωτοβουλία για μια Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Κίνηση καλεί σε μαζική συμμετοχή στις πολύμορφες εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς για να καταδικαστεί το Μαύρο Μέτωπο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, μνημονιακών και κρυφομνημονιακών δυνάμεων, ΕΕ και ΔΝΤ.

Για να προασπίσουμε τις συλλογικές συμβάσεις, τα συνδικάτα, τους ανέργους, τις εργατικές και δημοκρατικές ελευθερίες, χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω, ανοίγοντας το δρόμο για μια μαζική και οργανωμένη αντεπίθεση με προοπτική την ανατροπή της επίθεσης, ανασυγκροτώντας ταξικά το εργατικό κίνημα.

Για να προβάλουμε τα νέα ιστορικά αιτήματα της εποχής μας για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά του κεφαλαίου.

Για να γίνουν βήματα στην κατεύθυνση της υπέρβασηςς του σημερινού συνδικαλιστικού κινήματος, από τη σκοπιά μιας εργατικής ταξικής ενότητας και αναστγκρότησης.

Αυτό το περιεχόμενο δεν μπορεί να το εκφράσει η γραφειοκρατία και αριστοκρατία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και συμβιβασμένων συνδικάτων.

Η νέα, πολύ πιο επικίνδυνη επίθεση απαιτεί μια πλατιά ανεξάρτητη ταξική ενότητα και ένα εργατικό και λαϊκό μέτωπο αντίστασης, αντεπίθεσης και ανατροπής, με υπέρβαση των λογικών κομματικής ιδιωτικοποίησης και περιχαράκωσης, καθώς και της υποταγής σε γραφειοκρατικές λογικές και πρακτικές. Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είχε ανάγκη από μια μεγάλη ενωτική συγκέντρωση όλων των ταξικών και αγωνιστικών σωματείων, ανεξάρτητα από το αν ανήκουν στο ΠΑΜΕ, στη ΓΣΕΕ ή στο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Αυτή τη στιγμή, κάτι τέτοιο δεν είναι ώριμο να επιτευχθεί.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όμως, η Πρωτοβουλία μας προτείνει στα ταξικά αγωνιστικά σωματεία και τις πρωτοπόρες δυνάμεις, τη διοργάνωση ανεξάρτητης συγκέντρωσης, με διαδήλωση προς τη Βουλή και με μια μεγάλη πορεία προς τους ηρωικούς απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, για μια συνάντηση αλληλεγγύης όλων των μαχόμενων πτερύγων του εργατικού κινήματος.

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Advertisements

One comment

  1. […] Σε αυτή την κατεύθυνση, όμως, η Πρωτοβουλία μας προτείνει στα ταξικά αγωνιστικά σωματεία και τις πρωτοπόρες δυνάμεις, τη διοργάνωση ανεξάρτητης συγκέντρωσης, με διαδήλωση προς τη Βουλή και με μια μεγάλη πορεία προς τους ηρωικούς απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, για μια συνάντηση αλληλεγγύης όλων των μαχόμενων πτερύγων του εργατικού κινήματος. protpatek.wordpress.com […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s