ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗΣ

Αθήνα,  20 Μαρτίου 2012

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων σε καταστήματα της εταιρίας γαλακτοζαχαροπλαστεία Χατζής, που από τα μέσα Δεκέμβρη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, παλεύοντας για να τους καταβληθούν δεδουλευμένα και να επανέλθουν στις θέσεις εργασίας τους, την ώρα που οι περισσότεροι απ’ αυτούς βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση.

Η εταιρία γαλακτοζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ Α.Ε. διατηρεί 3 καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη . Εδώ και 2 χρόνια, εκμεταλλευόμενη την κρίση και την ανεργία, αρνείται να πληρώσει κανονικά τους εργαζομένους, με αποτέλεσμα σήμερα να τους οφείλει έως και 7 μισθούς, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Και ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ο εργοδότης αντί να πληρώσει τα δεδουλευμένα επιδιώκει την δίωξη των εργαζομένων και των μελών του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού (Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής) καταθέτοντας μηνύσεις, ασφαλιστικά μέτρα κτλ.

Στόχος του εργοδότη είναι να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, ώστε να σταματήσουν τον αγώνα. Το προσπάθησε ήδη μια φορά, με μήνυση που έκανε στις 19/1, που είχε ως συνέπεια τη σύλληψή εργαζομένων καθώς και 4 συνδικαλιστών από την αστυνομία.

Οι συνάδελφοι είναι σε επίσχεση εργασίας από 1/12/2011.Eνώ έκαναν καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας (η οποία προχώρησε σε αυτεπάγγελτη μήνυση προς τον εργοδότη), καθώς και αγωγές, το μονό που εισέπραξαν ήταν ο εμπαιγμός και η αδιαφορία του εργοδότη. Συνέχιζε να τους λέει ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει τα δεδουλευμένα, αλλά παράλληλα ίδρυσε 2 νέες εταιρείες για να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών (όχι μόνο προς τους εργαζόμενους, αλλά και προς το Ι.Κ.Α. και το δημόσιο).

Καταδικάζουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία, που έχει γιγαντωθεί από τα απανωτά «μνημονιακά» μέτρα των κυβερνήσεων και της Τρόικας. Να μην επιτρέψουμε την τρομοκρατία απέναντι σε όσους αγωνίζονται καθημερινά για το μεροκάματο. Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας και ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις εναντίον τους, να αποσυρθούν τώρα τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον συνδικαλιστών και να προχωρήσει η εταιρία στην άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

  • Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία
  • Όχι στην κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθερίων
  • Να σταματήσουν οι διώξεις εργαζομένων και συνδικαλιστών
  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα
  • Να επανέλθουν οι συνάδελφοι στις θέσεις εργασίας τους

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s