ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ε.Κ. ΚΑΙ Ε.Ε.

– Όχι στην διάλυση των οργανισμών  Ε.Κ. και Ε.Ε. 

– Να μην πεταχτούν στο δρόμο 1400 εργαζόμενοι.

– Να εμποδίσουμε στην πράξη την βάρβαρη πολιτική τους. 

 Συνάδελφοι ,  Συναδέλφισσες,

Η συγκυβέρνηση  ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ και ΛΑΟΣ (η διαφοροποίηση του τελευταίου για μικροπολιτικούς λόγους δεν μας αποπροσανατολίζει), μαζί και με τη Δημοκρατική Συμμαχία, αγνόησαν την κοινωνική κατακραυγή εκατοντάδων χιλιάδων λαού σε όλη την Ελλάδα και ψήφισαν τελικά το μνημόνιο  και τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης.   Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας, βρίσκεται μπροστά σε έναν πραγματικό εργασιακό Αρμαγεδδώνα. Οι κατακτήσεις των εργαζομένων όπως αποτυπώθηκαν μέσα από την Εθνική Γ.Σ.Σ.Ε., τις Επιχειρησιακές και Κλαδικές Συμβάσεις μετά την μεταπολίτευση, καταργούνται. Οι εργοδότες με την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου των συμβάσεων, αποκτούν επιπρόσθετη δύναμη  εκβιασμού των εργαζομένων. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες, έλληνες και ξένοι, βλέπουν να δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας με τη διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων, τη μείωση στα 580 ευρώ του κατώτερου μισθού, στα 480 ευρώ του μισθού για τους νέους μέχρι 24 χρονών, τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση των Οργανισμών εργατικής εστίας και εργατικής κατοικίας.

Το αστικό πολιτικό σύστημα, κάτω από τις πιέσεις των συμφερόντων των  μεγαλοϊδιοκτητών των ΜΜΕ, των  τραπεζιτών, του ΣΕΒ και της τρόικα, ισοπεδώνει τη ζωή των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διαλύει στοιχειώδεις παραμέτρους της αναγκαίας κοινωνικής συνοχής, στις οποίες συνέβαλλαν εκτός άλλων  και οι Οργανισμοί εργατικής κατοικίας και εστίας.  Στο όνομα της  παραμονής στο ευρώ και της αποφυγής  δήθεν της χρεωκοπίας, οδηγούν την χώρα και τον λαό μας σε χρεωκοπία και Βαλκανιοποίηση… Επιδιώκουν να επιβάλουν  ένα καθεστώς με εργαζόμενους δίχως δικαιώματα και εργοδότες και κράτος δίχως υποχρεώσεις, όπου θα βασιλεύει η ασυδοσία του εργοδότη.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Διαλύοντας τους δυο οργανισμούς που παρέχουν ιδιαίτερο κοινωνικό έργο και   που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά και μόνο  από τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών, προχωρούν:  Στην απόλυση  1400 εργαζόμενων, στο κλείσιμο των 25 Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών που φιλοξενούν εντελώς δωρεάν  2.000 παιδιά εργαζομένων, στην κατάργηση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού, της επιδότησης του ενοικίου, της επιδότησης του επιτοκίου από τον Ο.Ε.Κ  για δάνεια που χορηγήθηκαν από τράπεζες,  της  αποπεράτωσης και επισκευής κατοικίας, της παροχής βιβλίων, δελτίων θεάτρου, θερινών και χειμερινών προγραμμάτων πολιτισμού, ανάπαυσης και αναψυχής. Επιβαρύνουν έτσι οικονομικά επιπρόσθετα την εργατική οικογένεια, αποκλείοντας χιλιάδες εργαζόμενους από τις στοιχειώδεις ανάγκες αναπλήρωσης της εργατικής τους δύναμης μέσω των αντίστοιχων προγραμμάτων. Παράλληλα στο μάτι της κυβέρνησης έχουν μπει τα αποθεματικά των δύο οργανισμών που αγγίζουν τα 630 εκατ. Ευρώ και η ακίνητη περιουσία τους καθώς ο Ο.Ε.Κ. διαθέτει: 1259 καταστήματα, 258 αίθουσες συγκέντρωσης στους οικισμούς του σε όλη τη χώρα καθώς και 221 ιδιόκτητες οικοδομικές εκτάσεις σε 45 νομούς της χώρας. Ωφελημένοι ταυτόχρονα από αυτή την εξέλιξη είναι οι εργοδότες,  που γλυτώνοντας το 2%  θα βάλουν το 2012, πάνω από 650 εκατ. ευρώ στα ταμεία τους,  ενώ συγχρόνως το κράτος απαλλάσσεται από τα 2δις. εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει στο Ταμείο.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες .

Για να επιβάλουν τη βάρβαρη πολιτική τους μας κήρυξαν τον πόλεμο. Έπνιξαν στα χημικά χιλιάδες λαού και νεολαίας, που την Κυριακή το απόγευμα ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας απαιτώντας  να μην ψηφισθεί το νέο μνημόνιο. Ο αγώνας χρειάζεται να συνεχισθεί με πιο δυναμικό και ενωτικό τρόπο.  Δεν είναι ανίκητοι. Με κοινό μέτωπο αγώνα, οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς και οι εργαζόμενοι  δικαιούχοι των κοινωνικών παροχών,  μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια , να τους αναγκάσουμε να αλλάξουν πολιτική και να διασωθούν οι οργανισμοί. Με ταξική ενότητα και δυναμική δράση των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, μπορούμε να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική τους, την κυβέρνηση και την τρόικα.  Αρνούμαστε να ζήσουμε στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην ανεργία, στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που μας επιβάλουν. Μας αξίζει μια καλύτερη ζωή και για αυτή  αγωνιζόμαστε.

       

 


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s