Πρωτοβουλία Εργαζομένων στα εργοστάσια του Θριασίου

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στα εργοστάσια του Θριασίου

  protovouliathriasio@gmail.com         τηλ επικοινωνίας 6937015692

 

 Συνάδελφοι,  Συναδέλφισσες

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας, που η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Παπαδήμο είπε στις προγραμματικές της δηλώσεις, ότι δεν θα πειράξει μισθούς και συντάξεις. Τώρα μαζί με την Τρόικα απαιτούν την κατάργηση των δώρων, των τριετιών, την μείωση του βασικού μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών.

Η πολιτική του μνημονίου, που εφαρμόζεται εδώ και δυόμιση χρόνια, είναι μια πολιτική κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Η πολιτική αυτή καταργεί  εργατικά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αίμα, μας σπρώχνει στην εξαθλίωση, ανεβάζει την ανεργία στο 20%, (κάθε μέρα τον Οκτώβριο έχαναν την δουλειά τους 1500 εργαζόμενοι), αυξάνει σε πρωτόγνωρα επίπεδα τα άσιτα παιδιά στα σχολειά, τους άστεγους, την εγκληματικότητα, στέλνει τα παιδιά μας στην ξενιτιά.

Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται από μια κυβέρνηση, που δεν έχει ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό αλλά είναι διορισμένη και γράφει την λαϊκή βούληση στα παλιά της τα παπούτσια, γι αυτό αποφεύγει τις εκλογές. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση, δεν έχει δικαίωμα να πάρει κανένα μέτρο πρέπει να ανατραπεί και να κάτσει σύσσωμη στο σκαμνί!   

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Συνάδελφοι,  Συναδέλφισσες

Ήρθε η ώρα να δείξουμε την δύναμη μας, να αμφισβητήσουμε την παντοκρατορία του εργοδοτικού «δικαιώματος», εμείς όχι οι εργοδότες παράγουμε τον πλούτο. Σήμερα εκατοντάδες χώροι δουλειάς και κλάδοι έχουν επιλέξει τον δρόμο του αγώνα απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Με μπροστάρηδες τους συνάδελφους από την Ελληνική Χαλυβουργία τον ίδιο δρόμο έχουν διαλέξει οι εργαζόμενοι στο ALTER, στην Ελευθεροτυπία, στον Γερολυμάτο, στο Ωνάσειο, στο ALEXPAC και κατάλογος είναι μακρύς.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε ο καθένας την σειρά του. Οι αντεργατικοί νόμοι και η επίθεση της εργοδοσίας δεν θα έχει τελειωμό. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, δεν μπορούμε  να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στους γραφειοκράτες. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ είτε κάθεται στο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να παζαρέψει πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, είτε αποφασίζει απεργίες τουφεκιές στον αέρα για τα μάτια του κόσμου. Δεν μπορεί να οργανώσει ένα παρατεταμένο απεργιακό αγώνα. Δεν θέλει να συγκρουστεί. Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, που είναι η πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, πήραν απόφαση για 24ωρη απεργία. Οι ίδιοι συνδικαλιστές την απόφαση αυτή αντί να την παλέψουν,  σε πολλά εργοστάσια της περιοχής την σαμποτάρουν αποφασίζοντας στάση εργασίας. Έτσι προκαλούν απογοήτευση και σύγχυση. Η επίθεση είναι τόσο μεγάλη, που εάν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και αν δεν ενωθούμε κανείς δεν θα πέσει στα μαλακά, κανείς δεν θα εξαιρεθεί. Με τα παζάρια δεν θα γλιτώσει κανείς

Συνάδελφοι,  Συναδέλφισσες

Ένας δρόμος υπάρχει. Οι εργάτες πρέπει να πάρουμε τον αγώνα στα δικά μας χέρια, ενωτικά-ταξικά. Οι αγωνιζόμενοι χώροι και κλάδοι πρέπει να συντονιστούν και να γίνουν κινητήρια δύναμη ενός ευρύτερου συντονισμού Σωματείων, ενός συντονισμού αγώνα και νίκης. Ο αγώνας δεν μπορεί να δοθεί γραφειοκρατικά με συνεννοήσεις παραταξιακών γραφείων ή ανούσιους διαχωρισμούς και μικροπολιτικές στοχεύσεις. Οι αποφάσεις του συντονισμού των Σωματείων να συζητιούνται και να επικυρώνονται μέσα από Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε Σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν θα περάσει κανένας αντεργατικός νόμος. Να στείλουμε την συγκυβέρνηση στην ανεργία.

Δεν υποτάσσουμε τις ανάγκες μας στα μνημόνια και τα νομοθετήματά τους

Δεν μας τρομοκρατούν με το ευρώ, την Ε.Ε. και τους νόμους των αγορών.

Δεν παραχωρούμε ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους από το τραπέζι της οικογένειάς μας. Να φύγει η τρόικα, να  ανατραπεί το μνημόνιο και οι νόμοι του.  Να διαγραφεί το χρέος, να μην πληρωθούν οι τοκογλύφοι. Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες. Να γίνει εργατικός έλεγχος στις επιχειρήσεις που παρουσιάζουν οικονομικό πρόβλημα, να απαλλοτριωθούν χωρίς αποζημίωση και να δημευθούν η περιουσίες των ιδιοκτητών.  Να μην κλείσουν για να έχουμε όλοι μεροκάματο και προκοπή.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/01!  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Advertisements

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s