Διεθνής αλληλλεγγύη στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Από τη πρώτη Νοέμβρη, 400 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας βρίσκονται σε απεργία αρνούμενοι την πρόταση της εργοδοσίας  για συμπίεση των θέσεων εργασίας, απολύσεων και για μείωση των μισθών ώστε να αποφευχθούν απολύσεις. Αντίστοιχη πρόταση με αυτή είχε τεθεί στους εργαζόμενους της Φίατ πριν από μερικούς μήνες. H γενική συνέλευση των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας απέρριψε και τις δύο προτάσεις και η διεύθυνση προχώρησε σε 34 απολύσεις. Η απάντηση στη διέυθυνση ήταν η απεργία, που συνεχίζει μέχρι σήμερα, ακόμα και μετά από διάφορες συμβιβαστικές προτάσεις  της εργοδοσίας για επαναπρόσληψη απολυμένων στο μεσοδιάστημα.

Ο αγώνας των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, ιδιαίτερα μέσα στην κρίση που διανύουμε, της ανεργίας και της προσωρινότητας, δεν είναι απλά ένας ακόμη αγώνας αλλά ενσαρκώνει την πάλη όλης της εργατικής τάξης. Οι εργαζόμενοι δείχνουν ότι ο αγώνας είναι κοινός, μακριά από ψεύτικους διαχωρισμούς ανάμεσα σε απολυμένους και μη απολυμένους. Έχουν συνείδηση πως τα συμφέροντά τους είναι κοινά και αντίθετα σε αυτά της διεύθυνσης της επιχείρησης. Όπως χαρακτηριστικά γράφουν στο ανακοινωθέν τους τη 17 Νοέμβρη «Εμείς οι 400 εργάτες της ελληνικής χαλυβουργίας απεργούμε σαν μια γροθιά για 16η μέρα και συνεχίζουμε. Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε τον δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας. Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Πρόκειται για έναν αγώνα χωρίς άλλη επιλογή πέραν από αυτή της νίκης. Η νίκη μας θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων της Ελλάδας και αλλού»…

Μηνύματα υποστήριξης έρχονται από όλο τον κόσμο: από τα συνδικάτα της Αργεντινής, της Χιλής, της Ρωσσίας ή της Ισπανίας, και φυσικά από συνδικάτα, μαθητές και φοιτητές στην Ελλάδα. Οι δράσεις αλληλλεγγύης στη χώρα πολλαπλασιάζονται: οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Μεβγάλ (εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος) προμηθεύουν με γάλα του απεργούς, συνταξιούχοι, μαθητές και φοιτητές καταθέτουν συμβολικά ποσά στήριξης των απεργών ενώ πολλοί ανώνυμοι στηρίζουν με κάθε τρόπο, οικονομικό, υλικό ή ηθικό.

Έτσι και εμείς, εκφράζουμε την υποστήριξη μας και την αλληλλεγγύη μας στου απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας !

Η νίκη τους είναι και δική μας !

Πρώτες υπογραφές : Attac, Initiative des étudiants et des travailleurs grecs de Paris, Nouveau Parti Anticapitaliste (NPA), Union Syndicale « Solidaires »

Επαφές: solidarite.acieriesgr@gmail.com

Advertisements

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s