ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Δεκέμβριος  2011

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν το όχημα  συσσώρευσης αστρονομικών κερδών και συγκέντρωσης πολιτικής εξουσίας στους ιδιοκτήτες τους, παίρνει απίστευτες διαστάσεις η επίθεση των εργοδοτών κατά των εργαζομένων σε αυτά. Αιχμή του δόρατος αυτής της επίθεσης στα ΜΜΕ, είναι το Άλτερ αλλά και η Ελευθεροτυπία.   Αξιοποιώντας στο έπακρον το αρνητικό  κλίμα που διαμορφώνει η παγκόσμια και ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομική κρίση και με πολιορκητικό κριό το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου,  έχουν κηρύξει γενικευμένη επίθεση κατά των εργαζομένων.

Στόχος Κυβέρνησης, τρόικα, Βιομηχάνων και Τραπεζιτών, είναι η πλήρης διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η απελευθέρωση των απολύσεων, η μείωση των μισθών και η κατάργηση των δώρων και των επιδομάτων.  Η πίεση για υπογραφή ατομικών συμβάσεων με χαμηλότερες αμοιβές είναι καθολική και συμφωνημένη μεταξύ των εκδοτών. Κοντά στις μορφές εκμετάλλευσης νέων εργαζομένων με μπλοκάκι και με το κομμάτι, προστίθενται η  βαρβαρότητα της απόλυτης εργασιακής ανασφάλειας, των απολύσεων και των εξευτελισμών…

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και την απόφαση των εργαζομένων του Άλτερ να καταλάβουν τη συχνότητα και να διαδώσουν τα μηνύματα του αγώνα τους!  Τα μηνύματα των απεργών του Άλτερ, είναι όαση αλήθειας και εργατικής αξιοπρέπειας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όπως στο Άλτερ δεν δίνουν μισθούς και απειλούν με ανεργία, έτσι και στην Ελληνική Χαλυβουργία μειώνουν το μηνιάτικο και πετούν στο δρόμο τους εργάτες. Όπως στην Ελευθεροτυπία χρωστούν τέσσερις μήνες, έτσι και στο Δήμο Βύρωνα οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι. Όπως οι λίστες της ΕΣΗΕΑ γράφουν κάθε μέρα νέους άνεργους, έτσι και ολόκληρα εργοστάσια, όπως αυτό του Γερολυμάτου, βάζουν λουκέτο και πετούν τους εργαζόμενους στο δρόμο. Η επίθεση των εργοδοτών είναι κοινή.  Γι’ αυτό και η λύση βρίσκεται στην ενότητα και τον συντονισμό των αγώνων που βρίσκονται σε εξέλιξη.  Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Δεν μας τρομοκρατούν με το ευρώ, την Ε.Ε. και τους νόμους των αγορών.

Δεν παζαρεύουμε τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Δεν υποτάσσουμε τις ανάγκες μας στα μνημόνια και τα νομοθετήματά τους.

Δεν παραχωρούμε ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους από το τραπέζι της οικογενείας μας.

Να φύγει η τρόικα, να  ανατραπεί το Μνημόνιο και οι νόμοι του, να ανατραπεί η αντεργατική πολιτική και η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.

Να διαγραφεί το χρέος, να μην πληρωθούν οι τοκογλύφοι, εργατικός έλεγχος στις επιχειρήσεις που παρουσιάζουν οικονομικό πρόβλημα, απαλλοτρίωση τους χωρίς αποζημίωση και δήμευση της περιουσίας των ιδιοκτητών. Να μην κλείσουν επιχειρήσεις για να έχουμε όλοι μεροκάματο και προκοπή.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

protaptek@gmail.com     

pas@syte.gr

Advertisements

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s