Οι τραμπουκισμοί των εργοδοτών και των υποτακτικών τους δεν θα περάσουν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η εργοδοτική αυθαιρεσία η παρανομία και η επιβολή του νόμου του εργοδότη, σαν αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών για πλήρη κατάργηση των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, έφτασε στο απόγειο της. Φτάσαμε στο σημείο να επιστρέφουμε σε εποχές καταδικασμένες στην συνείδηση του Ελληνικού λαού, σαν εποχές πολιτικής ανωμαλίας. Φτάσαμε σε σημείο «κανιβαλικών» λογικών, όπου η παρανομία του εργοδότη δικαιολογείται εφ΄όσον προσφέρει  στους υπόλοιπους μια θέση εργασίας, έστω και κουτσουρεμένη μισθολογικά, ασφαλιστικά και χωρίς εργατικά δικαιώματα.   Η εργοδοσία της εταιρείας security ICTS που δραστηριοποιείται και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και είναι υπόλογη για απόλυση ιδρυτικού μέλους σωματείου και για συνεχείς παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, προχώρησε στην οργάνωση «συγκέντρωσης υποστήριξης» από εργαζόμενους της εταιρείας της προκειμένου να «εκφράσουν την αλληλεγγύη τους» προς αυτήν κατά την τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Παλλήνης όπου συζητιόνταν τα παραπάνω θέματα.

Καταγγέλλουμε την εταιρεία για την οργάνωση και καθοδήγηση ομάδας 80 περίπου εργαζόμενων  που με τραμπούκικο τρόπο επιτέθηκαν  και προπηλάκισαν λεκτικά άλλα και σωματικά τους συναδέλφους συνδικαλιστές από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  του αεροδρομίου,   την Π.Ο.Υ.Α.Χ.Φ  το Ε.Κ.Α , και το υπό ίδρυση σωματείο Κ.Σ.Υ.Α, οι οποίοι συμμετείχαν στην τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας Παλλήνης  για την απολυμένη συναδέλφισσα Χaρα Σταματέλου ιδρυτικό μέλος του σωματίου της Κ.Σ.Υ.Α. Μαζί με την υπόθεση της συνάδελφου θα συζητιόταν και οι καταγγελίες εργαζομένων στην εταιρεία που αφορούσαν  περιστατικά εργοδοτικής  αυθαιρεσίας,  καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας,  απλήρωτη εργασίας, εκδικητικών  απολύσεων  εργαζόμενων που διεκδικούσαν  τα δικαιώματα τους.

Οι «εργαζόμενοι» καθοδηγούμενοι από τον εκπρόσωπο της εταιρείας με βρισιές,  απειλές, σπρωξίματα και ύπουλα κτυπήματα  προσπάθησαν να ακυρώσουν την διαδικασία και παράλληλα να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους από τα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου αλλά και τον επιθεωρητή εργασίας  που θα προέδρευε της τριμερούς.  Με κραυγές και με συνθήματα δεν άφηναν να ξεκινήσει η διαδικασία  ενώ αυθαίρετα κατέλαβαν τον χώρο απειλώντας και βρίζοντας τους παρευρισκόμενους συναδέλφους. Όλα αυτά γινόταν παρουσία διευθυντικού στελέχους της εταιρίας αλλά και της νομικής συμβούλου της, που με την στάση τους ενθάρρυναν τους τραμπουκισμούς και τους προπηλακισμούς των συναδέλφων.  Είχε προηγηθεί ανακοίνωση  «κάλεσμα» από την εργοδοσία τις προηγούμενες μέρες που είχε αναρτηθεί στο επίσημο πίνακα ανακοινώσεων της εταιρείας όπου καλούσε σε «συγκέντρωση» έξω από την επιθεώρηση εργασίας Παλλήνης καθιστώντας μάλιστα την παρουσία των εργαζομένων σε αυτήν υποχρεωτική!!

Οι «υποστηρικτές» της εργοδοσίας τελικά απομακρύνθηκαν αφού καλέστηκε από τους επιθεωρητές η αστυνομία  και ξεκίνησε η διαδικασία της τριμερούς. Οι  εκπρόσωποι της εργοδοσίας συνεχίζοντας της προκλήσεις προσπάθησαν για ακόμα μια φορά να αναβάλουν την διαδικασία με ανυπόστατα προσχήματα, αλλά και καλλιεργώντας συστηματικά κλίμα έντασης, αφού δεν άφηναν τους εκπροσώπους των εργαζομένων να τοποθετηθούν ενώ κατά διαστήματα  κάποιοι από τους «υποστηρικτές» της εταιρείας που είχαν απομακρυνθεί έμπαιναν  με το έτσι θέλω στην αίθουσα διακόπτοντας την διαδικασία, βρίζοντας και απειλώντας.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του υπό ίδρυση επιχειρησιακού σωματίου που δημιουργήθηκε από την εργοδοσία και πήρε ξεκάθαρα το μέρος της,  λέγοντας ότι καλώς απολύθηκε η συνάδελφος γιατί δεν έκανε σωστά την δουλειά της, τασσόμενο πλήρως και απροκάλυπτα με το μέρος των εργοδοτών παπαγαλίζοντας επακριβώς κομμάτια από την επιχειρηματολογία της εργοδοσίας. Είναι θλιβερός ο ρόλος ορισμένων που εκμεταλλευόμενοι την φοβία, την ανασφάλεια και τον κίνδυνο της ανεργίας, χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους για να εξυπηρετήσουν τα εργοδοτικά σχέδια και τα προσωπικά ιδιοτελή συμφέροντα.

Συνάδελφοι

Τα σημερινά γεγονότα δεν πρέπει να μείνουν χωρίς απάντηση από το οργανωμένο συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα. Αν αφήσουμε να περάσουν οι εργοδοτικές  «συγκεντρώσεις» τύπου «καρφίτσα»   είναι βέβαιο ότι θα περάσει το κλίμα του φόβου και της υποταγής  σε πλατιά τμήματα εργαζομένων.  Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία  ομοσπονδίες το ΕΚΑ να καταδικάσουν τους τραμπουκισμούς των εργοδοτών να σταθούν δίπλα στα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου που δίνουν την μάχη για αξιοπρεπής μισθούς για να μην περάσουν τα σχέδια εργοδοτών και κυβέρνησης για μειώσεις μισθών για καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Για το ΔΣ του Συνδικάτου   Για το ΔΣ του Κ.Σ.Υ.Α.   Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Υ.Α.Χ.Φ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 ΓΟΥΡΛΑΣ Ν.                    ΤΣΑΚΑΤΑΝΗΣ Γ.      ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ν.

 

O Γ. Γραμματέας                  Ο Γ. Γραμματέας             Ο Γ. Γραμματέας

 

 ΚΑΤΣΑΡΟΣ Ν.                ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Δ.      ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ Ν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s