ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ-17:30 ΣΤΟ Olympus Plaza

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ DHL EXPRES.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στη CPS.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΚΕΑ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.

Σε καλούν σε συγκέντρωση-συζήτηση με θέμα: «τα εργατικά δικαιώματα και οι συλλογικές συμβάσεις στην εποχή του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης»

30 Νοέμβρη 2011 και ώρα 17.30 στο Olympus Plaza. Θα μιλήσει ο Αποστόλης Καψάλης, εργατολόγος, ερευνητής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

θα παρέμβουν συνδικαλιστές από το ΕΚΑ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Εργαζόμενοι στο χώρο του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος,

Ένα νέο περιβάλλον έχει δημιουργηθεί, για την δράση των σωματείων, μετά την ψήφιση του πολυνόμου που ανατρέπει το καθεστώς διαπραγμάτευσης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων με την δημιουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει στους εργαζόμενους για την πολιτική που θα ακολουθήσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Θα επιχειρήσει να επιβάλλει με μεγαλύτερη ένταση και αυταρχισμό τις ήδη σχεδιασμένες πολιτικές και να υλοποιήσει την συμφωνίες με την τρόικα που αυτές σημαίνουν νέα βάρη και χαράτσια για τους εργαζόμενους. Τώρα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι, να παλέψουμε για να ανατρέψουμε τα αντεργατικά σχέδια της νέας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, των τραπεζών, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας

Ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα αντιμετωπίσει το συνδικαλιστικό κίνημα είναι η ακύρωση στην πράξη του αντεργατικού πολυνόμου, που βασικό στόχο έχει να δώσει την δυνατότητα στους εργοδότες να καταργήσουν την τελευταία διασφάλιση των εργαζόμενων που είναι οι Συλλογικές Συμβάσεις.

Οι εργοδότες του χώρου έχοντας «πιάσει» το μήνυμα της κυβερνητικής πολιτικής, έχουν ξεκινήσει προ πολλού τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, την αυθαιρεσία και την επιβολή του «νόμου του εργοδότη». Ο πολυνόμος έρχεται να επικυρώσει στην πράξη τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες των εργοδοτών του χώρου, δημιουργώντας ένα καθεστώς βαρβαρότητας και άγριας εκμετάλλευσης. Θα μας βρουν όμως μπροστά τους. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αντισταθούν για να μπορέσουν να διασφαλίσουν το μέλλον τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s