Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

 
  Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Ως πρωτοβουλία εργαζομένων στα εργοστάσια του Θριασίου χαιρετίζουμε τον ηρωικό     αγώνα των συναδέλφων χαλυβουργών, που βρίσκονται σε απεργία πάνω από τρεις εβδομάδες. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους. Η εργοδοσία της ελληνικής Χαλυβουργίας, ενώ αυξάνει την παράγωγη της, επειδή δεν της φτάνουν τα κέρδη της στέλνει τους εργάτες στην πείνα και στην εξαθλίωση. Απέλυσε 34 εργαζόμενους ώστε να τους γονατίσει για να αποδεχθούν την 5ωρη απασχόληση με 40% μείωση των αποδοχών. Απειλεί με άλλες 180 απολύσεις. Όμως οι συνάδελφοι δεν σκύβουν το κεφάλι. Απεργούν. Νικούν καθημερινά τον φόβο, την πείνα, τους εκβιασμούς. Οι απεργοί στέκουν όρθιοι στην πύλη.

Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ο μεγαλοβιομήχανος Μάνεσης είναι ο πρώτος στην Αττική, που προχωρεί σε τέτοιας κλίμακας επίθεση προς τα εργατικά δικαιώματα. Είναι η αιχμή του δόρατος των βιομηχάνων. Θέλουν να ανοίξει το δρόμο για τους υπόλοιπους. Οι εργοδότες επιδιώκουν να πάμε σε ένα εργασιακό περιβάλλον, που θα κυριαρχεί η ελαστική εργασία, οι απλήρωτες υπερορίες, το ωρομίσθιο, η κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αυτό το βιώνουμε καθημερινά οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο.

Στο πλευρό των εργοδοτών είναι η Τρόικα και η κυβέρνηση των τραπεζιτών, (ανεξάρτητα από τη μάσκα που φοράει κάθε φορά), που έφτιαξε το νομοθετικό πλαίσιο για όλα αυτά, και που σπέρνει την τρομοκρατία και την απογοήτευση. Στο μαύρο μέτωπο, που έχει στηθεί απέναντι μας και που θέλει να επιβάλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, εμείς θα αντιτάξουμε το δικό μέτωπο της ενότητας και της αλληλεγγύης των εργατών. Γι αυτό οι απεργοί χαλυβουργοί δεν είναι μόνοι τους. Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας. Εάν δεν τους σταματήσουμε στην Ελληνική Χαλυβουργία η επίθεση θα ενταθεί, σε κάθε εργοστάσιο της περιοχής.

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΦΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Σπάμε το φόβο και την τρομοκρατία, ακολουθούμε το δρόμο των χαλυβουργών, το δρόμο του αγώνα. Δεν δεχόμαστε σε κανένα εργοστάσιο τη κατάργηση των συλλογικών μας κατακτήσεων και δικαιωμάτων Να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν ώστε οι εργαζόμενοι από κάθε εργοστάσιο να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους χωρίς καμία κομματική διάσπαση, καμία δέσμευση άλλη εκτός από τη δέσμευση να παλέψουμε για τα συμφέροντα μας σαν εργάτες.

Να διοργανωθούν Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε Σωματείο

Να δημιουργηθούν Επιτροπές Αγώνα όπου δεν υπάρχουν Σωματεία

Να οργανωθεί άμεσα ο συντονισμός των Σωματείων, που θα γενικεύσει τον αγώνα των εργατών της χαλυβουργίας, που θα οικοδομήσει την αλληλεγγύη έτσι ώστε οι συνάδελφοι να νικήσουν και που θα αποτρέψει τις προσπάθειες τις εργοδοσίας να προχωρήσει σε αντίστοιχη επίθεση και αλλού. Οι αποφάσεις του συντονισμού να επικυρώνονται από Γενικές Συνελεύσεις Σωματείων.

Συνάδελφοι,

Θα αποδεχτούμε ένα παρόν πείνας κι ένα μέλλον ανέχειας και προσφυγιάς για μας και τα παιδιά μας ή ξεσηκωθούμε σαρώνοντας απογοήτευση και εκβιασμούς, ενάντια στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, για να ανατραπεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης τρόικας και ΔΝΤ και να ανοίξει ο δρόμος της κατάργησης της εκμετάλλευσης;

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24/11/11 12:00 ΜΕ 15:00

ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στα εργοστάσια του Θριασίου

protovouliathriasio@gmail.com       

τηλ επικοινωνίας 6937015692

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s