Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

                            ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ                                       

20 Οκτωβρίου  2011

Η  ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΠΤΕΤΑΙ

ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ

 

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

Οι τρομοκρατημένοι από την οργή του λαού μας, κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, Τρόικα, Αστικό κράτος, προσπάθησαν για άλλη μια φορά, να βρουν καταφύγιο σωτηρίας και αποπροσανατολισμού, στην απροκάλυπτη δράση των κάθε λογής κουκουλοφόρων και στην δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν ενάντια σε απεργούς διαδηλωτές και σε μέλη του ΠΑΜΕ. Αποτέλεσμα ο θάνατος ενός οικοδόμου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και ο σοβαρός τραυματισμός δεκάδων απεργών διαδηλωτών.

Καταγγέλλουμε αυτή την προσχεδιασμένη δολοφονική ενέργεια των κάθε λογής κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, που καλύπτονται πίσω από «κινήσεις» του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού  χώρου, ο οποίος φέρει βαριά πολιτική ευθύνη για την ανοχή της τυφλής ατομικής βίας, που αντικειμενικά ενσωματώνεται και υπηρετεί την πολιτική της άρχουσας τάξης.

Στόχος της χθεσινής επίθεσης δεν ήτανε απλά η διάλυση της μεγαλειώδους ειρηνικής συγκέντρωσης του οργανωμένου μαζικού κινήματος και των συνδικάτων, αλλά η ίδια η  δυναμική του συντονισμού στην πράξη των διάφορων ρευμάτων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που  το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει πολλά βήματα ενότητας, μέσα από τους επί μέρους συντονισμούς που έχουν οικοδομηθεί σε χώρους και σε κλάδους. Ο φόβος μετεξέλιξης αυτών των επί μέρους συντονισμών,  σε ένα ενιαίο ανεξάρτητο ταξικό εργατικό μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση , την τρόικα και τα κάθε λογής μνημόνια και πολύ περισσότερο η ωρίμανση και διεκδίκηση ενός εργατικού προγράμματος της εποχής μας ως άμεση απάντηση στην κρίση που οξύνεται, υποχρέωσε τα ΜΑΤ και όλους τους μηχανισμούς με οποιοδήποτε περίβλημα και αν παρουσιάζονται, να προσφύγουν στην σημερινή δολοφονική επίθεση.

Πιστεύουν πως έτσι θα δώσουν το πρόσχημα για επιμονή σε μια πολιτική περιχαράκωσης των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος και ιδιαίτερα του ΠΑΜΕ, στην έναρξη ενός εμφυλίου στο εσωτερικό του εργατικού σ.κ.

Εκφράζοντας την συμπαράστασή μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και στους  τραυματισμένους διαδηλωτές, καλούμε όλες τις δυνάμεις του εργατικού σ.κ. και τα συνδικάτα, να μην δικαιώσουμε με την στάση μας τους στόχους της δολοφονικής επίθεσης του κράτους και του παρακράτους. Διατηρώντας την αυτοτέλεια και την διαφορετικότητα μας, να κινηθούμε ΟΛΟΙ πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά για την δημιουργία ΤΩΡΑ ενός ενιαίου ανεξάρτητου εργατικού μετώπου με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης , της τρόικα και των κάθε λογής μνημονίων και  την εφαρμογή ενός εργατικού προγράμματος απάντησης στην κρίση για την σωτηρία του λαού μας και την περιφρούρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

 

protpatek@yahoo.gr     pas@syte.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s