ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ – 19/10/2011

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ

ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


 Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

Χαιρετίζουμε την μεγαλειώδη και πρωτοφανή στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου μας, γενική πολιτική απεργία και τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και του λαού μας, στις χθεσινές προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες, που σφραγίστηκαν με το αίτημα να πέσει η κυβέρνηση των τραπεζιτών και του ΣΕΒ και να φύγει η Τρόικα,  της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ.

Οι εκβιασμοί και οι απειλές της κυβέρνησης, για να επιβάλει  ακόμα πιο σκληρά μέτρα μέσω του γνωστού  Πολυνομοσχεδίου με πρόσχημα την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου, έπεσαν στο κενό.

Ένα πολύμορφο ποτάμι οργής και αγανάκτησης κατέκλυσε την Πατησίων, την Γ΄ Σεπτεμβρίου, την Ακαδημίας, την Πανεπιστημίου, την Σταδίου και  ξεδιπλώθηκε μέχρι το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους.  Ο Ελληνικός λαός απέδειξε ότι δεν υποτάσσεται στην κρατική βία και τρομοκρατία, στους κάθε λογής φόβους και εκβιασμούς, αλλά είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους, στην ανατροπή της μισητής κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και της πολιτικής της, στην απαλλαγή από τα δεσμά της τρόικα και την περιστολή των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στην οποία μας έχουν οδηγήσει.

 

Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

 

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία απαιτεί τον ενιαίο συντονισμό στην πράξη όλων των επιμέρους εργατικών και συνδικαλιστικών αγώνων, πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο πως οι εργαζόμενοι απαιτούν τη δημιουργία ενός πανίσχυρου  ανεξάρτητου εργατικού μετώπου  πάλης. Αυτό δημιουργεί πρόσθετες ευθύνες σε όλους όσους αγωνίζονται για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, να συμβάλουν στην διαμόρφωσή του. Πρέπει ΤΩΡΑ, να επιμείνουμε στον πραγματικό αποκλεισμό της Βουλής, και αύριο στην κλιμάκωση με πολύμορφο, παρατεταμένο αγώνα,  με συντονισμό των αγωνιζόμενων δυνάμεων, δημιουργώντας όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, που θα μας οδηγήσουν σε νικηφόρους αγώνες στην εποχή μας.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

           ΜΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

e-mail: protpatek@yahoo.gr     pas@syte.gr

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s