ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΡΑ! 18/10/2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

                     ΜΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ                                       

 

Οκτώβριος  2011

 

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

Με πρόσχημα την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου και αξιοποιώντας την κατάσταση ύφεσης της οικονομίας στην οποία εκτός άλλων μας έφεραν και τα μέτρα που μέχρι σήμερα εφαρμόζουν, κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση, τρόικα, ΣΕΒ και τραπεζίτες, επιχειρούν νέους εκβιασμούς και απειλές. Ενώ όλα δείχνουν, πως οι δανειστές μας, όταν μας απομυζήσουν πλήρως σαν χώρα και σαν εργαζόμενους είναι πολύ πιθανό να μας ξεπετάξουν  και από την ευρωζώνη, σήμερα μας απειλούν με χρεοκοπία και έξοδο από το Ευρώ, αν δεν συμμορφωθούμε με τα νέα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται στην βουλή. Ενός νομοσχεδίου το οποίο εκτός άλλων περιλαμβάνει:

  •   Εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις ΄΄αντιπαραγωγικών΄΄ δημοσίων υπαλλήλων, με τον κομψό τίτλο της «εργασιακής εφεδρείας», όπως είχε προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης…
  • Νέα σφαγή των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο/ΟΤΑ/ΔΕΚΟ/Τράπεζες, μέσα από το νέο Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο.
  • Κατάργηση του δικαιώματος των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. και των κατώτατων αποδοχών, της Κλαδικής ΣΣΕ και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης.
  • Αποδυνάμωση των συνδικάτων με την ενίσχυση των λεγόμενων ενώσεων προσώπων και των  ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.
  • Νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων, τα μόνιμα υποζύγια που έτσι ή αλλιώς  δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν και μάλιστα αναδρομικά από το 2011. 
  • Νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, νέες μειώσεις των πάσης φύσεως αποδοχών και αποζημιώσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο/ΔΕΚΟ/ Τράπεζες.

    Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και η αστική τάξη της χώρας μας, αποδεικνύονται ανίκανοι να αποτρέψουν την επερχόμενη λιμοκτονία του λαού μας και την λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών  πηγών της χώρας μας. Ευελπιστώντας πως θα διατηρήσουν τα κέρδη και την θέση τους στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα, επέλεξαν να μας παραδώσουν στα νύχια της τρόικα και του  Δ΄ Ράιχ, αδιαφορώντας για την υποβάθμιση της ζωής μας στην οποία μας οδήγησαν.

 

ΓΙΑ ΕΝΑ  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

Αυτοί που μας απειλούσαν πως αν αρνηθούμε να πληρώσουμε το χρέος θα χρεοκοπήσουμε, σήμερα για τα συμφέροντά τους μας οδηγούν σε οργανωμένη χρεοκοπία. Με την πλήρη όμως κατεδάφιση εργασιακών-ασφαλιστικών και οικονομικών δικαιωμάτων που οικοδομήθηκαν με σκληρούς αγώνες δεκαετιών, μας οδηγούν σε κατάσταση μόνιμης φτώχειας και ανεργίας για δεκάδες χρόνια. Ήρθε η ώρα όχι μόνο να ζητήσουμε ευθύνες από όλους αυτούς που τόσα χρόνια μας έκλεψαν την ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας, αλλά να πάρουμε την τύχη στα δικά μας χέρια. Η σωτηρία του λαού μας, η σωτηρία της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, αλλά και η προστασία του δημόσιου πλούτου της πατρίδας μας από τους κάθε λογής επιδρομείς, είναι χρέος ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Ο δρόμος της ανατροπής της κυβέρνησης και της τρόικα, της άρνησης, της ανυπακοής και του νέου μεγάλου ΟΧΙ, δεν είναι ούτε εύκολος, ούτε χωρίς κόστος. Καλύτερα όμως να πονέσουμε για να φτιάξουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης των ίδιων των παραγωγών δημιουργών του πλούτου της εποχής μας, παρά να σκύψουμε το κεφάλι στην τυραννία και τον αυταρχισμό, της μόνιμης φτώχειας και ανεργίας. Όπως δείχνουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των  ¨αγανακτισμένων¨ σε παγκόσμιο επίπεδο, οι λαοί δεν ανέχονται πλέον να ζήσουν μέσα στην σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα στην οποία μας οδηγούν. Η τάση απελευθέρωσης  από αυτήν, τείνει να πάρει γενικευμένα χαρακτηριστικά, καθώς στις εργατικές κινητοποιήσεις της εποχής μας, εκφράζεται μια βαθύτερη ανάγκη πολιτικών και προγραμματικών απαντήσεων από την πλευρά της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας. Τώρα πρέπει και εμείς να προβάλλουμε και να διεκδικήσουμε μέσα από ένα ενωμένο απεργιακό μέτωπο, τις δικές μας ανάγκες και δικαιώματα.

Απαιτώντας:

1.   Στάση πληρωμών, διαγραφή του χρέους.  Ακύρωση-κατάργηση των μνημονίων.

2. Εθνικοποίηση του Τραπεζικού Συστήματος με άσκηση εργατικού-λαικού ελέγχου,  αύξηση της φορολογίας των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου  και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, μείωση της φορολογίας μισθωτών και συνταξιούχων. Αύξηση του ΦΠΑ σε είδη υπερπολυτελούς διαβίωσης, μείωσή του στα είδη καθημερινής διαβίωσης.

3.   Άμεση αναδιανομή του πλούτου, για να στηριχτούν τα εισοδήματα εργαζομένων και ανέργων. Σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Μείωση του εργάσιμου χρόνου στις 35 ώρες με προοπτική το 30ωρο. Ενίσχυση των Συλλογικών Συμβάσεων και των Συνδικάτων, όχι στις ενώσεις προσώπων και τις ατομικές συμβάσεις.

4.   Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα των τομέων ενέργειας, ύδρευσης, μεταφορών και δικτύων. Ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων δωρεάν και δημόσια, υπηρεσιών Παιδείας,  Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

5. Απαγκίστρωση από την Ε.Ε. και το πολιτικοστρατιωτικό μπλοκ του ΝΑΤΟ, έξοδο από κάθε ιμπεριαλιστική ολοκλήρωση.  Απόσυρση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από εκστρατευτικές αποστολές εκτός συνόρων.

Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

Στον κοινωνικό πόλεμο που διεξάγουν, πρέπει να  υπερβούμε τις υποταγμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και τους μικροπολιτικούς  διαχωρισμούς του ΠΑΜΕ. Για να ανατρέψουμε άμεσα την κυβέρνηση και την πολιτική της, να εμποδίσουμε  κάθε επίδοξο συνεχιστή της, να απαλλαγούμε από την ΤΡΟΙΚΑ και να ανοίξει ο δρόμος για μια ριζική κοινωνική  και πολιτική αλλαγή, πρέπει να ενωθούμε για την διαμόρφωση ενός πανίσχυρου  μετώπου  πάλης. Να συντονίσουμε ΤΩΡΑ τους διάσπαρτους εργατικούς συντονισμούς σε χώρους και σε κλάδους.  Στην εποχή της χωρίς ιστορικό προηγούμενο παραγωγικής επάρκειας και παραγόμενου πλούτου, πρέπει να αρνηθούμε να γίνουμε νεόπτωχοι και επαίτες. Μπορούμε όχι μόνο να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας αξίζουν και μας αναλογούν στην σημερινή εποχή, αλλά και να πάρουμε στα ίδια μας τα χέρια την άμεση πολιτική ανάγκη σχεδιασμού και οργάνωσης μιας δίκαιης  κοινωνίας. Μιας κοινωνίας των ίδιων των παραγωγών δημιουργών της, χωρίς τα πάσης φύσεως παράσιτα και λαμόγια της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας. Ας προτάξουμε λοιπόν με επιμονή και σταθερότητα, την θέλησή μας να δράσουμε ενωμένα σαν τάξη απέναντι σε τάξη, με αλληλεγγύη και πίστη στη νίκη του αγώνα μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19, 20 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

e-mail: protpatek@yahoo.gr     pas@syte.gr

 

Advertisements

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s