ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ να τους ανατρέψουμε. Να Φύγουν. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

Οκτώβριος 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Δ.Ν.Τ. – ΤΡΟΪΚΑ

 •  Έχουν κηρύξει οικονομικό και κοινωνικό πόλεμο στους εργαζόμενους και την κοινωνία με τα εφιαλτικά μέτρα που επιβάλουν.
 • Αποφάσισαν απολύσεις και στο δημόσιο. Ένα αιώνα μετά την καθιέρωση της μονιμότητας(1911), στέλνουν στο καιάδα τους Δημόσιους Υπαλλήλους.
 • Βαφτίζουν εργασιακή εφεδρεία ή προσυνταξιοδοτική περίοδο 30.000 απολύσεις εργαζόμενων από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα  μέχρι το τέλος του χρόνου και έπεται  συνέχεια.
 • Διαλύουν τις Δημόσιες Κοινωνικές Υπηρεσίες.
 • Ακόμη μεγαλύτερη μείωση στο μισθό  με το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο.
 • Νέα βάρη στις πλάτες του λαού ύψους 6,6 δις το 2012 προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Τίποτα δεν θα είναι ίδιο από τον επόμενο μήνα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Η βάρβαρη πολιτική που επιβάλλει καθημερινά η κυβέρνηση στην κοινωνία σαρώνει  τα πάντα – με εξαίρεση τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο, τα λαμόγια. Βιώνουμε τις αντιδραστικές ανατροπές, την ανεργία που καλπάζει, το μισθό να καταρρακώνεται, τα χαράτσια να επιβάλλονται το ένα μετά το άλλο, την υποβάθμιση και διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και δομών και τώρα μας δείχνουν μαζικά το δρόμο της απόλυσης μέσω της εργασιακής εφεδρείας.

Στόχος κυβέρνησης- Δ.Ν.Τ., Τρόικα, Ε. Ένωσης, κεφαλαίου είναι  ένα κράτος αντιδραστικό, αυταρχικό  μικρό, σε ρόλο επιτελικού στρατηγείου. Ένα καπιταλιστικό κράτος που δε θα εξυπηρετεί τον πολίτη αλλά τα ιδιωτικά, επιχειρηματικά συμφέροντα, φέουδο της κάθε εξουσίας, με το ρουσφέτι, τη διαπλοκή και τα λαμόγια να οργιάζουν.  Για να το πετύχουν αυτό, προωθούν τη συρρίκνωση και διάλυση του δημόσιου τομέα, το κλείσιμο και την ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών, τις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δε θα υπερβαίνουν τις 350.000 το 2015, κυρίως στους τομείς της αστυνομίας, του στρατού, των δικαστών, των παπάδων και ολίγων εκπαιδευτικών και νοσηλευτών.

Οι εργαζόμενοι σε αυτό το αντιδραστικό καπιταλιστικό κράτος δε θα μοιάζουν σε τίποτα με τους σημερινούς δημοσίους υπαλλήλους. Θα είναι κρατικοί υπάλληλοι, χωρίς οργανική θέση, ευέλικτοι και διαρκώς μετακινούμενοι. Με μισθούς και συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης, δίχως δικαιώματα, πειθαρχημένοι και άβουλοι απέναντι στην εξουσία. Το στόχο αυτό υπηρετούν με συνέπεια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα στηρίγματά τους Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη. Αξιοποιούν την οικονομική κρίση και το δημόσιο χρέος που οι ίδιοι με τις πολιτικές τους δημιούργησαν. Σπέρνουν το φόβο και τρομοκρατούν το λαό για να πετύχουν το σκοπό τους.

 Τα βάρβαρα σχέδια τους δεν έχουν σχέση με τη δήθεν σωτηρία της χώρας, έχουν σχέση με την ταξική επιλογή που συνειδητά έχουν κάνει για να εξυπηρετήσουν τους τραπεζίτες και να διασώσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών, της πλουτοκρατίας, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από την  Ενωμένη Ευρώπη και το Δ.Ν.Τ. Ο μόνος που χρεοκοπεί καθημερινά είναι ο λαός και η κοινωνία.

Η βάρβαρη ταξική πολιτική τους εξελίσσεται  ραγδαία:

Ξεκίνησαν με τις μισθολογικές περικοπές, από τις αρχές του 2010, ανέτρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα, αύξησαν τα όρια ηλικίας, μείωσαν τις συντάξεις, στη συνέχεια μείωσαν το αφορολόγητο από 12.000 κατέβηκε στις 8.000 ευρώ, στη συνέχεια προχώρησαν σε απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων, σταμάτησαν τις προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες και έκαναν υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού. Μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση σε παιδεία, υγεία, πρόνοια, αυτοδιοίκηση, διαλύοντας τα νοσοκομεία και την παιδεία.

Σήμερα έχουν επιβάλει  νέες περικοπές στο μισθό μέσα από την επιβολή πρόσθετων κρατήσεων αναδρομικά από 1/1/2011, με τη μείωση κατά 50% του κινήτρου απόδοσης από 1/7/2011. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο να πάρουμε ακόμα και μηδενικό δεκαπενθήμερο αφού το τρίμηνο (Οκτώβριο- Νοέμβριο – Δεκέμβριο) θα γίνουν κρατήσεις  από 560 έως 1500 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο. Την ίδια στιγμή το χαράτσι της εφορίας  αποδεκατίζει κάθε εργατικό νοικοκυριό.

Τις επόμενες ημέρες μας ετοιμάζουν νέα οικονομική αφαίμαξη: με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ αναδρομικά από 1/1/2011. Το χαράτσι για το ακίνητο μέσω της ΔΕΗ επιβάλλοντας να πληρώνεις ενοίκιο στο κράτος για το σπίτι σου, τη νέα δραματική μείωση του μισθού με το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο,  τη μείωση του εφάπαξ κατά 20% αναδρομικά από 1/1/2010,  τη μείωση της σύνταξης.

Τα βάρβαρα αυτά μέτρα τα επιβάλουν στο όνομα να μας δώσουν οι δανειστές την έκτη δόση. Φανταστείτε τι μας ετοιμάζουν για μετά, στο όνομα της έβδομης, όγδοης δόσης. Η Βαρβαρότητα και η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα δεν έχει τέλος.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ να τους  ανατρέψουμε. Να Φύγουν. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Τώρα που η επίθεση του μαύρου μπλοκ εξουσίας (κυβέρνηση, Δ.Ν.Τ., Τρόικα, Ε. Ένωση) ρίχνει στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού. Τώρα που ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις και στο δημόσιο, τώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα απολύονται ή δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται σε συνθήκες γαλέρας, τώρα που χιλιάδες μικρομάγαζα κλείνουν και πετιούνται άνθρωποι στο δρόμο και στο περιθώριο, πρέπει να οργανωθεί ένας πρωτοφανής αγώνας για την ανατροπή τους. Ένας πολύμορφος παλλαϊκός- πανεργατικός ενωτικός ξεσηκωμός. Με την πιο πλατιά εργατική – λαϊκή ενότητα και κοινή δράση για να φύγουν.

Η κυβέρνηση της βαρβαρότητας δεν υποχωρεί, δεν παραιτείται, είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία. Δε θα διστάσει να προχωρήσει στην πιο βάρβαρη καταστολή και σε αντιδημοκρατική εκτροπή προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της και να καθυποτάξει τον εχθρό λαό.

Μόνο η μαζική λαϊκή οργή και αγανάκτηση μπορεί να τη σταματήσει μέσα από δυναμικούς, πολύμορφους, ενωμένους αγώνες διάρκειας  και όχι με απεργίες  αποσπασματικές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ που εκτονώνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, ούτε με τις κομματικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Σήμερα χρειάζεται ενιαίο μέτωπο εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με ενιαία αιτήματα και στόχους. Με ενιαία ανεξάρτητα συνδικάτα, που θα ενώνουν τους εργαζόμενους και δε θα τους διαχωρίζουν με τις κομματικές ταυτότητες. Χειραφετημένα από την αστική πολιτική, τις κυβερνήσεις, τους εργοδότες, τα κόμματα.

Σας καλούμε όλους και όλες μαζί να αγωνιστούμε για να τους ανατρέψουμε.

Να μην πληρώσουμε το χρέος. Στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.

Να τους χαλάσουμε τα βάρβαρα σχέδια. Όλοι μαζί να μην ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ τα χαράτσια. Δε φοβόμαστε Αντιστεκόμαστε  στη βάρβαρη πολιτική τους και απαιτούμε:.

 • —  Εθνικοποίηση των τραπεζών. Παραγωγική ανασυγκρότηση με μοχλό ανάπτυξης το δημόσιο.
 • — Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, οι τράπεζες, οι εφοπλιστές, η εκκλησιαστική περιουσία. Αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
 • —  Να μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες, οι δαπάνες της αστυνομίας για τα μέσα καταστολής και όχι οι δαπάνες για παιδεία, υγεία, πρόνοια, λαϊκές ανάγκες.
 • —  Να μη φτιαχτούν λίστες για την εφεδρεία- απόλυση σε κανένα χώρο εργασίας, καμία υπηρεσία. Να μη δεχτούμε να φύγει κανένας εργαζόμενος από την εργασία του.
 • — Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί, αντιλαϊκοί νόμοι που ψηφίστηκαν στα πλαίσια του μνημονίου.

 

 Όλοι στους δρόμους, στις πλατείες, στις καταλήψεις, στις απεργίες.

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ. 

Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

                                                                                                                                                                                                                    

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΜΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

                                                                         e-mail: protpatek@yahoo.gr     pas@syte.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s