ΜΑΔΡΙΤΗ-ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ….ΑΘΗΝΑ – ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ…

Εργαζόμενοι/ες, Άνεργοι/ες, Νέοι/ες,

 

Η σημερινή αυθόρμητη κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας  της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, πρέπει να αποτελέσει την αρχή ενός αναγκαίου οδοιπορικού αγωνιστικών εκδηλώσεων αντίστασης και ανατροπής, απέναντι σε όλους εκείνους που τόσα χρόνια στο όνομα της δημοκρατίας και των πολιτών, κυβέρνησαν την χώρα και μας οδήγησαν στην σημερινή οικονομική κατοχή της τρόικα και του μνημονίου.

Η σημερινή κινητοποίηση δείχνει σε όλους πως οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, μπορούμε να ενωθούμε σε ένα ορμητικό ποτάμι μιας νέας ανεξάρτητης κοινωνικής ταξικής ενότητας που θα ξεπερνάει την σκουριά που για δεκαετίες επικάθησαν στις πλάτες μας. Την σκουριά του διαχωρισμού μας με βάσει το κόμμα, το χρώμα, την παράταξη και την  θρησκεία… Φτάνει πιαΌλοι εκείνοι που κερδοσκόπησαν τόσα χρόνια στις πλάτες μας, πρέπει να αρχίσουν να μας φοβούνται. Όλοι εκείνοι που συνήθισαν τόσα χρόνια να κοροϊδεύουν τον λαό, να πλουτίζουν και να μας ζητάνε κάθε τόσο να πληρώσουμε τις απάτες και την διαφθορά τους, πρέπει να αρχίσουν να μας φοβούνται. Όλοι εκείνοι που χωρίς την δική μας εργασία δεν μπορούν να κινήσουν τίποτα, δεν μπορούν στο όνομα «των αγορών και των κεφαλαίων» να μας εκβιάζουν συνεχώς.

Πρέπει να καταλάβουν πως ο λαός και η νεολαία δεν ανέχεται την οικονομική κατοχή, την τρόικα και τα μνημόνια πάνω από το κεφάλι του. Αν είναι να διαλέξει ανάμεσα στην οικονομική δικτατορία της ανεργίας, της φτώχειας και της ανέχειας στην οποία μας οδηγούν τα διάφορα μνημόνια της τρόικα και στον δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης για μια κοινωνία της ισότητας και της δικαιοσύνης με άμεση εργατική δημοκρατία και συμμετοχή, πρέπει να διαλέξει τον δεύτερο. Αλήθεια για ποιο λόγο να εμπιστευθούμε αυτούς που μας οδήγησαν εδώ και πλούτισαν σε βάρος μας, να υποστούμε τόσες και τόσες θυσίες που μας ζητούν;

Εργαζόμενοι/ες, Άνεργοι/ες, Νέοι/ες,

Χρειάζεται να μετατρέψουμε την δικαιολογημένη οργή σε δύναμη κοινωνικής αντεπίθεσης. Χρειάζεται με ανοικτές  δημοκρατικές διαδικασίες συνελεύσεων, αποφάσεων διοικητικών συμβουλίων και την συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, στους χώρους εργασίας και τις γειτονιές, να ενισχύσουμε τις προσπάθειες δημιουργίας ευρύτερων αντιμνημονιακών συντονισμών. Μπροστά στον ολοκληρωτικό πόλεμο του κεφαλαίου, πρέπει να ξεπεράσουμε με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας το κενό που δημιουργούν οι αστικοποιημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ. Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η συγκρότηση ενός  γενικού συντονισμού του λαού και της νεολαίας μας με στόχο την ανάσχεση της επίθεσης, την ανατροπή και την ακύρωση του μνημονίου.

Σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι. Οι εργαζόμενοι σε όλη την ΕΕ, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ρουμανία, δίνουν και αυτοί τη δικιά τους μάχη. Όλοι μαζί μπορούμε να συντονίσουμε τον αγώνα μας, μπορούμε να ανατρέψουμε τη πολιτική τους.

 

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

25 ΜΑΗ 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

e-mail: protatek@yahoo.gr     pas@syte.gr                             

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s