ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΑ ν Θεσ/νίκης

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΕΔΟΘ, που μεθοδεύει τον αποκλεισμό αντιπροσώπων από το Σύλλογό μας για το 7ο Συνέδριό της. Το «έγκλημα» του σωματείου είναι ότι με μία ταξική- ενωτική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών ψήφισαν για αντιπροσώπους στην ΕΔΟΘ και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι.
Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που αποτελούν την πλειοψηφία της ΕΔΟΘ, είναι αυτοί που εδώ και χρόνια σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αφήνουν να περνάει η αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων χωρίς αντίδραση.
Ενώ μιλούν για ενότητα, χωρίζουν τους εργαζόμενους σε διάφορες κατηγορίες, ποδοπατούν το κίνημα, δεν δίνουν τη δυνατότητα στους συμβασιούχους να έχουν ενιαία συνδικαλιστική έκφραση.
Δημιουργούν διασπαστικά σωματεία και σωματεία-σφραγίδες, ανάλογα με τους συσχετισμούς που τους βολεύουν.
Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ στους δασκάλους, τους εκπαιδευτικούς και τους νοσοκομειακούς γιατρούς ψηφίζουν οι συμβασιούχοι, αφαιρούν το δικαίωμα από τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ.

Η πλειοψηφία της ΕΔΟΘ, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ποιος είναι ο ρόλος της, αντί να παίρνει αποφάσεις για να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, εξαπολύει επίθεση ενάντια στο δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση.
Καλούμε τους συναδέλφους, ειδικά τους συμβασιούχους, να παρευρεθούν στο συνέδριο της ΕΔΟΘ, την Παρασκευή 6 Μαϊου 2011, στις 5μ.μ. στο ΠΟΡΤΟ ΠΑΛΛΑΣ, για να αποτρέψουμε τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης, να απαιτήσουμε την εγγραφή όλων των εργαζομένων στα σωματεία.
Τα σωματεία δεν είναι φέουδό τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s