ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

ΜΑΡΤΗΣ 2008

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Σοκ και δέος προκάλεσαν στους εργαζόμενους οι δηλώσεις του Καραμανλή, για τον περιορισμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Οι δήθεν δεσμεύσεις με τα γνωστά τρία «ΔΕΝ», έγιναν ένα μεγάλο ΝΑΙ σε όλες τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και της Ε.Ε. για τον ακρωτηριασμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Μέσα από την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, την οποία προτάσουν στο όνομα δήθεν της εξυγίανσης των ασφαλιστικών ταμείων, επιβάλλουν:

●Την αύξηση των γενικών ορίων ηληκίας συνολικά και με ιδιαίτερη σκληρότητα στους νέους και τις γυναίκες.

●Την μείωση όλων των συντάξεων και ειδικότερα των επικουρικών.

●Την κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά.

●Τον περιορισμό των βαρέων και ανθυγιεινών

●Την λεηλασία της περιουσίας και των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων

●Τον περιορισμό και υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, μέσα και από την ενοποίηση φορέων υγείας.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η περικοπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων για την οποία πιέζουν Κυβέρνηση-ΣΕΒ και Ε.Ε. δεν είναι μονόδρομος.

Υπάρχουν λεφτά για να καλυφθούν τα ελείμματα των ταμείων και να διευρυνθούν τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων. Βρίσκονται στις τσέπες των κεφαλαιοκρατών από την πολυετή ληστεία των αποθεματικών μας μέσα από τον τζόγο του Χρηματιστηρίου χθές και των γαλάζιων ομολόγων σήμερα. Βρίσκονται στα αυξημένα κέρδητου κεφαλαίου από τηνεισφοροδιαφυγή, την ανασφάλιστη εργασία των νέων και των μεταναστών. Στην φορολογική ασυλία των κερδών των Τραπεζών και των Βιομηχάνων. Πρέπει επί τέλους να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν επί τέλους τον λογαριασμό αυτοί που θησαυρίζουν και πλουτίζουν από την συνεχή κλοπή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι. Και αυτό το αντϊασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Καραμανλή, μπορεί και πρέπει να έχει την τύχη του αντίστοιχου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιαννίτση.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η πολύμορφη επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, μπορεί να ανατραπεί. Μοναδική ελπίδα για αυτό, η ταξική ενότητα των εργαζομένων και ο ανυποχώρητος αγώνας τους. Το δρόμο δείχνουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, την ΔΕΗ, στην Τράπεζα Ελλάδος και στους ΟΤΑ, με την μαζικότητα και την αποφασιστικότητα που ξεπερνούν την μέχρι τώρα λογική της επετειακής διαχείρισης των αγώνων από την ΓΣΕΕ και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία.Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης με τις δικαστικές παρεμβάσεις, τους κοινωνικούς αυτοματισμούς και την διατεταγμένη κατασυκοφάντηση των αγώνων από τα ΜΜΕ, μπορεί να τσακισθεί. Πρέπει να συντονισθούν άμεσα οι μαχόμενοι κλάδοι και να αποκτήσει ο αγώνας Πανεργατικό Πανελλαδικό χαρακτήρα. Να ασκήσουμε ενωμένα και αποφασιστικά ένα γενικό πολιτικό εκβιασμό διεκδικώντας:

●Την απόσυρση του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος της Κυβέρνησης και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επιστροφή ΟΛΩΝ των κλεμένων στα Ταμεία.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, γενναίες αυξήσεις σε μισθούς , μεροκάματα και συντάξεις. Πλήρης Σύνταξη με τριάντα χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηληκίας. Όρια ηληκίας 58 για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες.

Μείωση της εργατικής εισφοράς στην κατεύθυνση κατάργησής της. Διμερής χρηματοδότηση από Εργοδότες και Κράτος. Επέκταση των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Μέτρα ελέγχου των τιμών και αντιμετώπιση της ακρίβειας και των ανατιμήσεων.

Πάγωμα των Ιδιωτικοποιήσεων, επιστροφή στο Δημόσιο όλων των επιχειρήσεων που ξεπουλήθηκαν.

Γενναία αύξηση των κοινωνικών δαπανών για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s