Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ

                                                                                                                                                                                                                         Αθήνα 23/03/06

 

Οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη παρακολουθούν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη της γαλλικής μάχης για την ανατροπή του νόμου της κυβέρνησης Βιλπέν, που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να απολύουν χωρίς όρους και αποζημιώσεις, διαιρώντας την εργατική τάξη και θίγοντας τα δικαιώματα της νεολαίας.

Καταλαβαίνουν ότι η μάχη αυτή είναι και δική τους, ότι η επίθεση του κεφαλαίου σε όλους τους εργαζόμενους  της Ευρώπης, είναι ενιαία και  πρέπει αποφασιστικά να αντιμετωπιστεί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων και των τραπεζιτών δια στόματος Μπαρόζο ανησυχεί έντονα για το τι μπορεί να βγάλει αυτή η συνολική κινητοποίηση. Αν το 70% των Γάλλων επιμείνει αποφασιστικά ο νόμος Βιλπέν δεν περνάει. Η συγκρότηση και κλιμάκωση του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος στη χώρα της Κομμούνας και του Μάη, ξαναγράφει το χάρτη των κοινωνικών τάσεων και επιβεβαιώνει τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις ότι το κλίμα συνολικά αλλάζει.

Αυτό που πυροδοτεί τη συνέχιση του αγώνα στη Γαλλία είναι η βαθύτερη ανάγκη να αποτιναχτούν οι αντιδραστικές ρυθμίσεις της τελευταίας δεκαπενταετίας και να αλλάξει ριζικά το κοινωνικό τοπίο. Είναι μια νέα αυτοπεποίθηση των εργαζομένων και της νεολαίας, που έρχεται ως συνέχεια του ΟΧΙ στο Ευρωσύνταγμα. Πηγάζει από τη δυσαρέσκεια ευρύτερων εργατικών στρωμάτων που μέσα στις μεγάλες σημερινές δυσκολίες βγαίνουν τελικά από την ηττοπάθεια, με αιχμή του δόρατος τη νεολαία.

Φαίνονται και στη χώρα μας οι δυνατότητες να αποκρουστεί η πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας της 15 Μαρτίου έστειλε μήνυμα άγχους στα κυβερνητικά επιτελεία. Κι όμως οι βιομήχανοι επιμένουν σε αυξήσεις φτώχειας και ζητούν να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το μέτρο της κυβέρνησης Βιλπέν, για απελευθέρωση των απολύσεων των νέων εργαζομένων. Το εργατικό κίνημα, όπως στη Γαλλία έτσι και εδώ, δεν έχει άλλη επιλογή. Στους δρόμους μαζί με τη νεολαία, τους φοιτητές, τους ανέργους, με δυναμικές απεργιακές μορφές, μπορεί να βάλει τη σφραγίδα μιας νέας κατάστασης ριζικών ανατροπών και διεκδικήσεων που θα σπάνε την τρομοκρατία του κεφαλαίου. 

Η Πρωτοβουλία για μια Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση, απευθύνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις , τους φοιτητικούς συλλόγους, κινήσεις, συσπειρώσεις και αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος και τους καλεί:

Την Τρίτη 28 Μαρτίου, τη μέρα της γενικής απεργίας στη Γαλλία, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στη γαλλική νεολαία και εργατική τάξη, στις 7 το απόγευμα,  μπροστά στη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

 

                   Πρωτοβουλία  για  μια  Πανελλαδική  Εργατική  Ταξική  Κίνηση

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s